KJE SO SREDSTVA

Pukšič bi dal Pahorju sramotilno medaljo

Objavljeno 19. julij 2011 14.37 | Posodobljeno 19. julij 2011 15.00 | Piše: P. J.

Pahor je šel z imenovanjem Suvorova mimo zakona o Vladi RS.

Pukšič meni, da je šel Pahor tokrat mimo zakona

LJUBLJANA – Poslanec SLS Franc Pukšič se je burno odzval na imenovanje novega predstojnika Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR), Bojana Suvorova.

Po njegovem mnenju je to le eden izmed manevrov predsednika Vlade RS Boruta Pahorja, da se mimo zakona o Vladi RS ogne preverjanju in potrjevanju kandidata za ministra brez listnice, ki mora na tej funkciji po zakonu voditi SVLR, pred pristojnim parlamentarnim odborom.

»Katastrofalno slabo črpanje sredstev«

Bojan Suvorov je bil po mnenju Pukšiča imenovan mimo zakona o vladi zgolj zato, da bi se ognili neprijetnim vprašanjem s področja uporabe evropskih sredstev, kar je težava že od vsega začetka mandata te vlade, piše v izjavi za javnost. Pukšič meni, da je črpanje EU sredstev v tem mandatu katastrofalno.

Ker je to že peta menjava predstojnika v tem mandatu, se Pahor »očitno še vedno ne zaveda, da je to organ upravljanja 4,2 milijarde evrov in je v tej krizi strateško najpomembnejši«.

Pahor denarja ne privošči Sloveniji

Pukšič pravi, da Pahor ne zna brzdati stroškov ne spodbujati gospodarstva, poleg tega pa noče razumeti, da je edino SVLR resor, ki lahko dobi denar iz EU, namenjen Sloveniji, in ga uporabi za razvoj Slovenije.

Za neuspešno črpanje evropskih sredstev bi si po mnenju Pukšiča ta vlada zaslužila sramotilno medaljo.

»Zakaj Sloveniji ne privošči denarja, ki ji ga namenja Evropa?« Tudi odgovor na podvprašanje, ali bo od tega imel kdo kakšne koristi, po Pukšičevem mnenju ne bi bil odveč.

Deli s prijatelji