VIATOR & VEKTOR

Prisilna poravnava ali stečaj

Objavljeno 28. julij 2011 20.10 | Posodobljeno 28. julij 2011 22.29 | Piše: T. L., D. P./STA

Zavrnitev bank upnic pomeni konec upanja za delavce Viator & Vektorja

Banke niso prisluhnile Zdenku Pavčku

LJUBLJANA – Banke upnice trenutno ne podpirajo finančnega prestrukturiranja Viator & Vektorja, je po sestanku povedal prvi sindikalist v Viator & Vektorju Marko Vučko in dodal, da bo vodstvo Viator & Vektorja več povedalo na novinarski konferenci čez eno uro.

Pavčka na srečanje z bankami ni bilo

Delavci Viator & Vektorja so se danes znova zbrali na protestnem shodu. Predsednik upravnega odbora družbe Skupina Viator & Vektor Zdenko Pavček se je na dopoldanskem shodu strinjal, da se pogovorov vodstva in šestih bank upnic udeleži tudi Vučko. Po poročanju Sveta na Kanalu A se je Vučko z direktorjem Novakom srečanja udeležil, medtem ko Pavčka sploh ni bilo.

Delavci, zbrani na protestnem shodu, so že začeli prižigati sveče, v slovo podjetju pa so razgrnili tudi črno zastavo. Če bo odgovor bank negativen, bo vodstvo začelo insolvenčne postopke, je namreč že pred časom napovedal Pavček.

Delavci in uprava na sestanku v podjetju

Zgodba logističnega giganta je končana. Šesto delavcev čaka, kaj se bo zgodilo. Opciji sta dve - stečaj in prisilna poravnava. To bo znano v roku meseca dni. Delavci so zbrani v sejni sobi, kjer na njihova vprašanja odgovarjata predsednik upravnega odbora Zdenko Pavček in direktor Bojan Novak.

Deli s prijatelji