OHLAJA SE

Pripravite se: temperature bodo pod ničlo

Objavljeno 31. oktober 2015 11.47 | Posodobljeno 31. oktober 2015 11.47 | Piše: Mo. S.

»Pred nami je daljše suho obdobje s svežimi jutri,« pravi Brane Gregorčič.

LJUBLJANA – Po nekaj suhih dneh nas je sredi tedna zajelo rahlo deževje. Dežja je bilo le za vzorec, tako da se suhi dnevi nadaljujejo.

Vikend bo pretežno jasen, le veter lahko malce bolj zapiha. Ker bo vetrovno, pa megle skorajda ne bo, tako da bomo imeli lepo sončno vreme. Ob jutrih bodo temperature še nad ničlo, čez dan pa se bodo dvignile nad deset stopinj Celzija, nam je povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič.

Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja, v Vipavski dolini z najmočnejšimi sunki do 100 kilometrov na uro. Danes bodo najvišje dnevne temperature sicer od 10 do 14, na Primorskem do okoli 18 stopinj Celzija.

Prihaja slana

»V začetku naslednjega tedna pa bodo jutra bolj mrzla, ker se bo veter umiril. V ponedeljek bo večinoma že slana,« dodaja Gregorčič. To pomeni, da se bodo jutranje temperature spustile pod ničlo, in to zlasti po nižinah.

V višjih legah bo med tednom razmeroma toplo, več sonca bo tudi na Primorskem. Teden bo suh, le od torka naprej bo po nižinah mogoča megla. Zunaj hladnejših nižin in kotlin se bodo temperature dvignile tudi nad 10 ali celo do 15 stopinj, kjer bo jutranja megla obležala dlje, pa bo malce hladneje.

»Pred nami je daljše suho obdobje s svežimi jutri,« je napoved sklenil Gregorčič.

Deli s prijatelji