OLAJŠANJE

Prihodnji teden bodo temperature padle pod 30 stopinj

Objavljeno 27. avgust 2011 17.00 | Posodobljeno 27. avgust 2011 17.00 | Piše: N. M.

Temperature bodo nižje za 10 stopinj Celzija

Sonce se bo le za kratek čas skrilo za oblake

LJUBLJANA – Danes bo čez dan še vedno vroče po vsej Sloveniji. Živo srebro se bo povzpelo vse do 37 stopinj Celzija.

Vikend kratkih krajevnih ploh in neviht

Vikend bo prinesel nekaj več oblačnosti, saj nad naše kraje prihaja oslabljena fronta. V soboto bo tako mogoča kakšna kratkotrajna nevihta ali ploha v zahodni in deloma v osrednji Sloveniji, v nedeljo zjutraj pa tudi na severu, so nam pojasnili na agenciji za okolje.

Sobotne jutranje temperature bodo okrog 12 stopinj Celzija na Notranjskem, dve stopinji več bosta na Gorenjskem in Koroškem, v še toplejše jutro se boste prebudili v Beli krajini in seveda na Obali. Popoldne bodo temperature kljub oblačnosti še vedno visoke predvsem v notranjosti in na jugu države, in sicer do 35 stopinj Celzija.

Prihodnji teden olajšanje

Že v nedeljo popoldnen se bo nebo zjasnilo in prineslo nekaj stopinj nižje temperature, do 30 stopinj, pričakuje se, da bo tako ostalo tudi v začeteku prihodnjega tedna. Temperature bodo v ponedeljek sicer nižje še za dobrih 10 stopinj, kar pomeni, da se bodo dnevne temperature gibale okoli 25 stopinj Celzija.

Očitno bodo ekstremne temperature, ki smo jih namerili v zadnjih dneh, upadle, kar pa bo dobro vplivalo tudi na naše počutje. Za ljudi, ki slabo prenašajo vročino, otroke in starejše bo to še posebno olajšanje. Kljub vsemu pa se še vedno izogibajte večjim naporom na soncu, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano.

Deli s prijatelji