VREMENSKA NAPOVED

Prihaja občutna ohladitev

Objavljeno 22. marec 2017 12.15 | Posodobljeno 22. marec 2017 12.15 | Piše: P. Pa.

Trenutne temperature so nad povprečjem, a menda se bodo kmalu spustile.

Muhasti april je postregel s snegom.

LJUBLJANA – Suhe in vetrovne razmere so razlog, da so pri Agenciji RS za okolje (Arso) izdali rumeno opozorilo zaradi požarne ogroženosti, ki velja za celotno Slovenijo. Takšne razmere bodo po besedah dežurnega meteorologa Andreja Velkavrha vse do nedelje, ko bodo Slovenijo zajele padavine, prihaja pa tudi ohladitev.

»Suho je in vetrovno, zato se lahko, če kdo kuri v naravi, hitro kaj vžge,« pravi Velkavrh.

image

»Padavine prihajajo v nedeljo. Na zahodu jih lahko pričakujejo že prej. Ni tako grozno suho, a ravno v takšnem, ko je vetrovno in sočno, ljudje pogosto kaj kurijo, zato je izdana najnižja stopnja ogroženosti.«

Temperature nad povprečjem

Vreme bo razen danes dokaj sončno. Na zahodu in v osrednji Sloveniji lahko jutri pričakujemo manjše plohe. Sicer bo tudi več sonca, več vetra, temperature pa bodo višje. V nedeljo bo dež, prihaja tudi ohladitev, meja sneženja pa se bo precej spustila.

Podrobnejše informacije o vremenu preverite tukajimage.

Trenutne razmere so po besedah Velkavrha nadpovprečne. »Tudi po 10 stopinj preveč je. Narava se prilagaja, a to je gotovo prehitro. Če se začne prehitro razvijati, potem vedno trepetamo, kako bo, če pride pozeba. Če gre počasneje, je ta možnost manjša. Vprašanje je, kako bo s časovno razporeditvijo padavin. Ali bodo padavine vztrajale, ko se bo ohlajalo ali ne, je težko predvideti.«

Po ohladitvi kar nekaj časa ne bo tako toplo, kot je bilo v minulih dneh, ko smo izmerili tudi čez 20 stopinj Celzija. Dnevne temperature naj bi se v prihodnjem tednu gibale med 10 in 15 stopinjami.

Deli s prijatelji