FINANČNI MINISTER

»Pri Janši je vse narobe že z njegovim družinskim proračunom«

Objavljeno 01. februar 2013 20.00 | Posodobljeno 01. februar 2013 20.00 | Piše: Mo. S., STA

Branimir Štrukelj ostro nad Zvonka Černača, ki je prevzel vodenje ministrstva za pravosodje in javno upravo, ter nad Janšo, ki je novi finančni minister.

Branimir Štrukelj.

LJUBLJANA – Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije novica, da bosta funkciji ministrov za javno upravo ter za finance (začasno) opravljala minister za infrastrukturo Zvonko Černač in premier Janez Janša, ne navdaja z optimizmom, je v pričakovanju nadaljevanja pogajanj o masi za plače povedal predsednik konfederacije Branimir Štrukelj.

Nad Černačem ni navdušen

Ob robu seje ekonomsko-socialnega sveta (ESS) v Ljubljani je opozoril, da Černač »kakšne velike sposobnosti strpnih pogajanj in usklajevanj doslej ni pokazal«. Spomnil je na združevanje javnih zavodov na Postojnskem v času, ko je bil Černač podžupan Postojne, kar je po Štrukljevem mnenju kazalo na »izrazito nerazumevanje javnega sektorja in njegovega pomena«.

Kako bo Janša upravljal državni proračun?

Odločitev, da Janša začasno prevzame še finančno ministrstvo, pa je Štrukelj označil za še bolj skrb vzbujajočo. »To je človek, pri katerem je vse narobe z njegovim družinskim proračunom. In vprašujem se, kako bo urejal državnega,« je izpostavil.

Posedijevo mnenje manj ostro

Vodja koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja Janez Posedi pa pravi, da jih zanima le, da je nekdo kompetenten, pozna problematiko in ima mandat za pogajanja. Glede Černača ocenjuje, da pozna sindikate in njihov način dela. Kar se tiče Janše, pa pričakuje, da si bo za vodenje finančnega ministrstva našel dobrega državnega sekretarja, saj dvomi, da bo imel ob »tako zapleteni situaciji čas sedeti z nami in iskati prave rešitve«.

Deli s prijatelji