SLOVO JAMNIKA

Preobrat na Telekomu, Jamnik ostal brez mesta

Objavljeno 21. april 2017 20.40 | Posodobljeno 21. april 2017 20.45 | Piše: Ma. M.

Prva dama upravljanja slovenskega državnega premoženja bo odslej od blizu nadzorovala tudi Telekom Slovenije. Borut Jamnik upal do konca, a se je opekel.

LJUBLJANA – Na skupščini Telekoma Slovenije so na presenečenje mnogih potrdili drugi seznam nadzornikov, ki sta ga predlagala Slovenski državni holding in njegova šefinja Lidia Glavina. Ta bo odslej tudi sama sedela v nadzornem svetu. Prvi predlog nadzornikov bi ohranil stolček starim nadzornikom. 

Za nove nadzornike v podjetju, ki je v 60-odstotni državni lasti, so bili imenovani Lidia Glavina, Barbara Kürner Čad, Bernarda Babič, Barbara Goriup in Ljubomir Rajšić

Pred skupščino je bilo veliko polemik in vprašanj, kdo bo zasedel stolčke nadzornikov. Tam si je še naprej želel sedeti prvi mož Modre zavarovalnice Borut Jamnik, a je ostal brez mesta med nadzorniki, saj ga SDH na to mesto ni predlagal. 

Kdo so novi nadzorniki?

Lidia Glavina je predsednica uprave SDH, Barbara Kürner Čad je odvetnica in nekdanja direktorica Smučarske zveze Slovenije, Bernarda Babič je zaposlena na Slovenskih železnicah, Barbara Gorjup je nadzornica Holdinga slovenskih elektrarn, Ljubomir Rajšić pa je nekdanji šef srbskega državnega mobilnega operaterja MTel, nato pa je bil predsednik nadzornega sveta Telekoma Srbije.

Deli s prijatelji