FOTO BRALEC

Pred vrati zavoda velika gneča

Objavljeno 11. julij 2011 16.15 | Posodobljeno 11. julij 2011 16.15 | Piše: T. L., A. L./STA

Delavci propadlega SCT od danes v evidenci zavoda

Veliko ljudi potrebuje pomoč uslužbencev zavoda
LJUBLJANA – Pred republiškim zavodom za zaposlovanje se vije dolga vrsta. Fotografijo nam je posredoval bralec, ki se je malo pred 13. uro peljal mimo prostorov zavoda. Naj ob tem zapišemo, da je ponedeljkov delovni čas zavoda od 8.00 do 12.00 in od 13.00 do 15.00. To pa pomeni, da so se ljudje začeli pred vrati zavoda zbirati precej pred 13. uro, ko se vrata sicer ponovno odprejo.

Delavci SCT od danes v evidenci zavoda

Zakaj je gneča pred zavodom, ni nobena skrivnost. Prav danes so namreč predstavniki zavoda povedali, da se lahko v tem tednu v posebnem popoldanskem terminu med 13. in 18. uro v evidenco brezposelnih na ljubljanski območni službi zavoda vpišejo delavci gradbene družbe SCT. Zavod bo zanje pripravil zaposlitvene načrte, prvo izplačilo denarnih nadomestil pa bodo delavci prejeli 12. avgusta.

Za približno 100 delovnih mest so pripravili tudi soočenja s šestimi delodajalci, ki bodo predstavili aktualne potrebe. Za delo v gradbeništvu je sicer v tem trenutku v Sloveniji 450 odprtih delovnih mest, so ob tem še povedali predstavniki zavoda.
Deli s prijatelji