OMEJENA SERIJA

Pravi slovenski avto: clio I feel Slovenia

Objavljeno 06. december 2017 19.16 | Posodobljeno 06. december 2017 19.18 | Piše: Ma. M.

Znamka I feel Slovenia v Renaultovem avtu.

LJUBLJANA – Renault je danes predstavil omejeno serijo vozil clio različice I feel Slovenia, ki vključuje nadstandardni paket opreme, izdelana pa bo v novomeški tovarni Revoz. Renault je za uporabo nacionalne znamke prejel dovoljenje njenega skrbnika, vladnega urada za komuniciranje, kjer v cliu vidijo priložnost za širitev dobrega imena Slovenije.

Clio I feel Slovenia, ki bo na voljo le na slovenskem trgu, vključuje bogat paket opreme, ki so je vozniki vajeni iz večjih in dražjih vozil. To so prednji in zadnji parkirni senzorji, vzvratna kamera, kartica za prostoročno odklepanje in zagon vozila, multimedijski sistem s sedempalčnim zaslonom na dotik ter ambientalna osvetlitev potniške kabine.

Vozilo bo na voljo s tremi bencinskimi motorji in dvema dizelskima, so sporočili iz Renaulta.

Revoz je model clio izdeloval že v preteklosti, nato pa se leta 2014 osredotočil izključno na twinga in Smartov štirisedežni model forfour. Letos je Renault proizvodnjo četrte generacije clia iz Francije in Turčije razširil še v Revoz, kjer so jo zagnali junija.

Več kot 80 milijonov evrov vredna naložba v prilagoditev proizvodnje Revozu po ocenah njegovega vodstva prinaša zagotovitev stabilnosti proizvodne dejavnosti za srednjeročno obdobje in višjo raven dnevnih proizvodnih količin, saj tovarna trenutno obratuje v treh polnih izmenah.

Deli s prijatelji