TOŽBE VLOŽENE

Požar: Kdo ščiti DARS? Pahor? Vlačič?

Objavljeno 05. avgust 2011 15.21 | Posodobljeno 05. avgust 2011 14.13 | Piše: A. L., K. K.

Duhovnikova jih je odslovila, češ da ima pomembnejše opravke

Podizvajalci so se danes spet zbrali pred Darsom

LJUBLJANA – »Kdo ščiti DARS? Premier Borut Pahor? Morebiti prometni minister Patrick Vlačič?« se javno sprašuje Mirko Požar, predsednik društva podizvajalcev v gradbeništvu.

Točno opoldan

Točno opodan so podizvajalci ponovno prišli pred zgradbo Darsa na Dunajski ulici, opremljeni s stop znaki. Tokrat jih je sicer manj kot na preteklih shodih. Ker je shod nenapovedan, manjka tudi policija. Pričakujejo srečanje z upravo.

Diskreditirani

Predsednici uprave Mateji Duhovnik in njeni ekipi želijo ponuditi priložnost, da jim osebno pojasni razloge za diskreditacijo predsednika društa. Ti so po njihovem pritlehni. Vodstvo Darsa jih za zdaj še ni sprejelo.

Požar je povedal, da sta se z Duhovnikovo danes že slišala, vendar ga je po njegovih besedah predsednica uprave državnega podjetja, ki podizvajalcev ni poplačalo, odslovila z besedami, da ima danes pomembnejše opravke.

Požar trdi, da bodo vztrajali, dokler jih uprava ne sprejme. Trenutno se za sestanek dogovarjajo v avli Darsove zgradbe.

Tožijo, zato jih ignorirajo

Sicer pa so po besedah podizvajalcev tožbe zoper Dars že vložene. Dars se zato s tistimi podizvajalci, ki so tožbe že vložili, do sodnih odločitev o odprtih postopkih sploh ne želi pogovarjati.

Podizvajalci opozarjajo na porabo davkoplačevalskega denarja, kot se je to zgodilo pri štajerskem podjetju Kaluma, ki je v petih letih uspešno iztožilo 20 tisoč evrov dolga, vendar je Dars to stalo 40 tisočakov. Predvsem zaradi sodnih stroškov in zamudnih obresti, kar pomeni, da smo vse to plačali državljani.

Ob primeru podjetja Kaluma Požar opozarja, da lahko v petih letih, kolikor je v omenjenem primeru trajal postopek, podjetja, ki niso prejela plačila, propadejo.

Duhovnikovo naj odstavijo

Jože Zorko, predstavnik podizvajalcev, pričakuje, da bodo nadzorniki presednico uprave Duhovnikovo zaradi vsega dogajanja odstavili.

 

Mirko Požar v pogovoru s tajnico, ko se je poskušal dogovoriti za sestanek z upravo Darsa

Sestanki za kavico

Dosedanji sestanki so bili zgolj klepeti s kavico, še pravijo podizvajalci. Do konkretnih pogovorov, kaj šele dogovorov, niso prišli.

Deli s prijatelji