SLOVO

Poslovila se je poslanka, ki je mandat opravljala kar 18 let

Objavljeno 06. april 2017 09.39 | Posodobljeno 06. april 2017 09.58 | Piše: O. B.

Prepoznavna predstavnica Prekmurcev in Madžarov je veliko naredila pri razvoju lokalne skupnosti.

LENDAVA – V torek, 4. aprila 2017, je umrla nekdanja poslanka madžarske narodne skupnosti in častna občanka občine Lendava Mária Pozsonec, rojena 16. januarja 1940 v Dolgi vasi pri Lendavi. Prav tiho nas je zapustila nekdanja dolgoletna poslanka, ki je s svojim delom in tankočutnostjo za ljudi ter izredno širino in pripadnostjo slovenski lokalni skupnosti veliko prispevala k razvoju lendavske občine, razvoju narodnostnih pravic ter ugledu lokalne skupnosti v Sloveniji in zunaj njenih meja.

Nekdanja dolgoletna poslanka DZ Republike Slovenije Pozsončeva si je nesebično in požrtvovalno prizadevala za ohranjanje madžarskega jezika, madžarske kulture in vsestranski razvoj madžarske narodnostne skupnosti v Republiki Sloveniji. S svojo pozitivno držo in dejanji je veliko prispevala h krepitvi dobrososedskih odnosov. V svoji dolgoletni politični karieri se je ob narodnosti politiki posvečala predvsem preprostim ljudem, vsakdanjim težavam in izboljšanju kakovosti življenja na obeh straneh državne meje. Tudi ko ni bila več narodnostna poslanka, si je kot članica občinskega sveta prizadevala za regijsko in čezmejno sodelovanje občine Lendava in za sožitje med ljudmi različnih narodnosti in generacij.

Žalna seja v spomin Márii Pozsonec bo v četrtek, 6. aprila 2017, ob 15.30. Vpis v žalno knjigo bo v četrtek, 6. aprila, od 9. do 15. ure in v petek, 7. aprila, od 9. do 13 ure v dvorani Mestne hiše Lendava.

Deli s prijatelji