MARIBOR

Policija iz občine odnesla Jašarja

Objavljeno 21. januar 2013 13.34 | Posodobljeno 21. januar 2013 16.58 | Piše: T. L.

Pasivni upor se je tako končal precej hitro.

Sanjin Jašar.

MARIBOR – Potem ko je Skupina 29. oktober pretekli teden kazensko ovadila premierja Janeza Janšo in napovedala enako še za Zorana Jankovića, je član skupine Sanjin Jašar danes »zaskvotal« (nezakonito zasedel) Mestno občino Maribor (MOM), so sporočili iz skupine.

Sporočajo, da bo pasivni upor nadaljeval, dokler ne odstopi mariborski mestni svet. Policisti so Jašarja in drugega aktivista omenjene skupine Franca Trčka že legitimirali in popisali. Kaj se bo zgodilo ob zaprtju prostorov občine, še ni jasno. Ob 16. uri se namreč prostori MOM zapirajo, Jašarja pa bodo najverjetneje fizično odstranili iz prostorov, predvidevajo v skupini, kjer še poročajo, da se Jašarju pridružujejo ljudje iz Maribora, največjo podporo pa pričakuje po 15. uri, ko se bodo ljudje vračali iz služb.

A policisti so Jašarja aretirali in iz občinskih prostorov odstranili še pred omenjeno uro, poroča Delo. Policisti so mu po zakonu o prekrških zoper javni red in mir izdali dva plačilna naloga, kasneje pa so ga tudi pridržali. Kot je za STA povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Bartolo Lampret, so se za pridržanje odločili, ker drugače ni bilo mogoče vzpostaviti javnega reda. Nekaj pred 15. uro so aktivista ponovno izpustili na prostost, saj naj bi prenehali razlogi za pridržanje. V Mestni občini Maribor dogodka ne komentirajo. 

Deli s prijatelji