PRIPRAVITE SE

Polarni zrak: v minusu bo vsa država

Objavljeno 19. april 2017 20.31 | Posodobljeno 19. april 2017 20.31 | Piše: Mo. S.

Prihodnja jutra bodo zelo hladna.

Snega ni videti.

LJUBLJANA – Večji del srednje in južne Evrope je preplavil mrzel polarni zrak. Najnižje jutranje temperature se bodo v večjem delu Slovenije zato spustile pod ničlo, pravijo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

V četrtek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 4, ob morju okoli 6, najvišje dnevne od 6 do 11, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.


Opozorilo

V četrtek bo v zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki bodo predvidoma 70 do 90 kilometrov na uro.

V petek bo povečini sončno, veter bo do jutra oslabel. Zjutraj bo zelo hladno, v soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo, še napovedujejo. Kot je razvidno s spodnje slikovne napovedi, bo petkovo jutro po vsej Sloveniji pod lediščem, razen ob morju.

image

Zaščitite rastline

Vremenoslovci priporočajo, da se v petek in soboto rastline prekrijejo s pokrivali oziroma izvaja protislanska zaščita in na ta način zmanjša ogroženost zaradi pozebe. Po podatkih fenološkega monitoringa je fenološki razvoj od 10 do 14 dni zgodnejši od običajnega, k čemur je pripomoglo nadpovprečno toplo vreme v marcu in v prvi polovici aprila. Zato je morebitna pozeba še toliko nevarnejša.

Preberite več o vremenu.

Deli s prijatelji