POZOR

Po prijavi policisti obdelali ministra

Objavljeno 03. december 2015 13.13 | Posodobljeno 03. december 2015 13.13 | Piše: A. L.

Ustavljanje ministra ni bilo načrtovano, je pokazal izvedeni nadzor.

Boris Koprivnikar.

ŠKOFJA LOKA – »Kranjska policijska uprava na podlagi zbranih podatkov ni potrdila navedb, da je bil postopek z voznikom v nedeljo ponoči na območju Škofje Loke vnaprej načrtovan,« so danes sporočili iz PU Kranj. Gre za primer ustavljanja ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja, ki se mu je zdelo nenavadno, da so ga kmalu po izjavi, ki ni bila pogodu policistom, prav možje v modrem z rotacijskimi lučkami ustavili.

Prijava neinterventnega dogodka policiji

Policija je v notranjevarnostnem postopku, ki ga je uprava vodila zaradi sumov notranjih nepravilnosti in namigovanj javnosti o tem, ugotovila, da sta se policista v takratnih krajevnih in časovnih okoliščinah odzvala na prijavo neinterventnega dogodka policiji, ko se je na Poljansko cesto z notranjega parkirišča gostinskega obrata vključeval voznik avtomobila. Okoliščina in dejstvo, da so taka ravnanja pogosto povezana z vožnjo pod vplivom alkohola, pa sta odločilno vplivala na nadaljnji razvoj dogodkov in izvajanje policijskih pooblastil, med katerimi je bila tudi odreditev preizkusa alkoholiziranosti, kar policist sme storiti v skladu s predpisi o cestnem prometu.

Voznik je bil ustavljen in preverjen na regionalni cesti, preizkus alkoholiziranosti pri njem pa je pokazal rezultat v mejah dovoljene koncentracija alkohola, zato sta policista postopek na kraju zaključila. 

»Vsa ravnanja, ki bi bila v nasprotju s strokovnostjo in z zakonitostjo policijskega dela, pa absolutno obsojamo in se od njih z ničelno toleranco distanciramo, ker pomenijo grob poseg v organizacijsko integriteto in povzročajo škodo organu, ki se sicer zavzema za spoštovanje visokih etičnih in moralnih načel ter zagotavlja ustavne in zakonske pravice vsem ljudem pod enakimi pogoji. Pri tem stališču bomo dosledno vztrajali tako v času stavke kot tudi naprej,« so zapisali v sporočilu javnosti PU Kranj.

Deli s prijatelji