POSLANSKA

Po nasledniku Bratuškove še vprašanja Janši

Objavljeno 04. marec 2013 09.37 | Posodobljeno 04. marec 2013 09.37 | Piše: T. L., STA

V DZ tudi vladni predlog spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, po katerem bi javnim uslužbencem ukinili dodatek za specializacijo, magisterij in doktorat, če ti niso zahtevani v opisu delovnega mesta.

Zakon je bil sprejet z veliko večino

LJUBLJANA – Predsednik Vlade RS Janez Janša bo danes ob 12. uri odgovarjal na poslanska vprašanja na 11. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije (DZ). V DZ bodo najprej določili, kdo bo nadomestil dozdajšnjo poslanko PS Alenko Bratušek, ki je bila izvoljena za mandatarko za sestavo nove vlade. Sledila pa bodo vprašanja poslank in poslancev. Po sklepu Državne volilne komisije bo Bratuškovo nasledil magister upravnih ved Brane Golubovič.

Vprašanja za Janšo

Po določitvi poslanca, ki bo v poslanskih klopeh nadomestil Bratuškovo, bodo sledila vprašanja poslank in poslancev. Matej Tonin iz NSi bo predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle, Janeza Janšo vprašal, kako daleč je projekt slabe banke. Majda Potrata iz SD pa ga bo vprašala glede nadaljevanja postopka za spremembo ustave na področju referendumske zakonodaje.

PS z novelo o holdingu

DZ se bo v prihodnjih dneh lotil tudi predloga novele zakona o Slovenskem državnem holdingu, ki so ga vložili v PS. Med drugim predlagajo spremembo, s katero bi DZ vrnili pravico odločanja o pridobivanju in razpolaganju z več kot 10-odstotnimi lastniškimi deleži v podjetjih, če nadzorniki holdinga ne bi bili soglasni.

Tudi o ukinitvi dodatka javnim uslužbencem

Na dnevnem redu seje je tudi vladni predlog spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, po katerem bi javnim uslužbencem ukinili dodatek za specializacijo, magisterij in doktorat, če ti niso zahtevani v opisu delovnega mesta.

Pred poslankami in poslanci bo tudi druga obravnava obrtnega zakona, ki ukinja dozdajšnje obvezno članstvo v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije in uvaja prostovoljno.
 

Deli s prijatelji