DELOVNA VEČERJA

Po Merklovi k Tadiću na čevapčiče še Pahor

Objavljeno 27. avgust 2011 14.47 | Posodobljeno 27. avgust 2011 15.35 | Piše: Mi. S./STA

Slovenski premier bo obiskal Beograd in se srečal s srbskim kolegom na delovni večerji

Srbski in slovenski premier bosta na večerji govorila o razmerah na Balkanu
BEOGRAD – Nocoj bo slovenski premier Borut Pahor obiskal Beograd in se srečal s srbskim predsednikom Borisom Tadićem na delovni večerji.

Namen bo posvet o razmerah na območju zahodnega Balkana, so sporočili iz kabineta predsednika vlade, ostalih podrobnosti niso omenjali.

Napetosti med Zagrebom in Beogradom naraščajo

Do srečanja prihaja po tem, ko so se v zadnjih dneh med Zagrebom in Beogradom po obisku hrvaške premierke Jadranke Kosor na Kosovu okrepile napetosti med državama.

Kosorjeva je namreč med obiskom izjavila, da sta Hrvaška in Kosovo utrdila prijateljstvo ter da podpira njegovo ozemeljsko celovitost.

Na njene izjave se je prvi ostro odzval srbski zunanji minister, predsednik Tadić pa je dodal, da Kosorjeva s podpihovanjem starih sovraštev poskuša doseči finančne koristi za Hrvaško.

Bo na večerji tudi Pahor jedel čevapčiče?

Pisali smo že, da je nemška kanclerka Angela Merkel na obisku v Srbiji na jedilniku imela čevapčiče, če pa si jih bo za večerjo privoščil tudi naš premier, pa bo znano v prihodnjih dneh. Srbskim kolegom zagotovo ne bo ušlo, kaj sta imela na krožniku državnika.

Deli s prijatelji