LEDNO PLEZANJE

Plezanje v spomin na Tomaža Humarja danes odpade

Objavljeno 02. februar 2013 10.28 | Posodobljeno 02. februar 2013 12.57 | Piše: STA, A. L.

Sodelujejo lahko tako profesionalci kot amaterji.

Tomaž Humar je dobil vrsto prestižnih priznanj, med drugim encijan za življenjsko delo leta 2000, ki ga je prejel skupaj z legendarnima Reinholdom Messnerjem in Edmundom Hillaryjem.

MOJSTRANA – Danes bi se moral v soteski Mlačca odvijati že četrti Humarjev memorial v spomin na uspešnega slovenskega alpinista in plezalca Tomaža Humarja, ki ga pripravlja Športno društvo lednih plezalcev Mlačca - Mojstrana, a se to zaradi obilnega dežja ne bo zgodilo. Dogodek so prestavili na 16. februar.

Potekati bi morala paralelna hitrostna tekma v lednem plezanju, na kateri lahko sodelujejo tako profesionalci kot amaterji.

Pridejo tudi tujci

Kot so pojasnili v Športnem društvu Lednih plezalcev Mlačca - Mojstrana, so vremenske razmere za tekmovanje v lednem plezanju sicer dobre. Nemogoče pa je napovedati, koliko bo tekmovalcev, saj je tekmovanje odprtega tipa in se bodo prijave šele zbirale. Običajno se tekmovanja poleg Slovencev udeleži tudi kakšen plezalec iz tujine.

V spomin na Humarja

Tekmovanje bi se danes v soteski Mlačca, kjer društvo lednih plezalcev vsako leto decembra pripravlja tudi posebne žive jaslice, moralo začeti ob 10. uri. Kot smo zapisali, je posvečeno spominu na alpinista Tomaža Humarja (1969–2009), ki je v svoji plezalni karieri zabeležil številne odmevne dosežke, življenje pa je izgubil novembra 2009 v solo vzponu na goro Langtang Lirung v Himalaji.

Deli s prijatelji