ZIMSKE NEVŠČENOSTI

Plaz zaprl avtocesto in mejni prehod, sneg ohromil promet

Objavljeno 16. december 2017 10.26 | Posodobljeno 16. december 2017 10.27 | Piše: S. U.

Padavine so zjutraj oslabele, po nižinah se menjata dež in sneg.

Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Zaradi plazu na glavni cesti Podlehnik–mejni prehod Gruškovje je zaprta podravska avtocesta med razcepom Draženci in Podlehnikom. Zaprt je tudi mejni prehod Gruškovje. Obvoz je mogoč prek mejnega prehoda Zavrč, kažejo podatki prometnoinformacijskega centra.

Zaradi snega je cesta čez prelaz Vršič zaprta. Na cesti AjdovščinaCol–Črni VrhGodovič je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike. Na mejnem prehodu Petrina in Babno Polje je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike zaradi zimskih razmer na hrvaški strani.

Padavine oslabele, manjše razlivanje nekaterih rek

Padavine so zjutraj oslabele, po nižinah se menjata dež in sneg. Višina vode na poplavljenem območju Ljubljanskega barja se je ustalila, upočasnjuje se tudi zviševanje gladin na ojezerjenih kraških poljih. V manjšem obsegu se razlivajo še reke Kolpa, Krka in Dravinja, je danes objavila Agencija RS za okolje (Arso).

Zaradi podrtih dreves, plazov in poplav so še zmeraj zaprte številne ceste, in sicer na Gorenjskem ceste Rudno–Nemški Rovt, Zgornje Jezersko–prehod Jezersko in prelaz Jezersko, na Savinjskem prelaz Pavličevo sedlo, na Postojnskem Planina–Unec, na ljubljanskem Barju Podpeč–Črna vas in na Kočevskem Grgelj–Fara.

Prometnoinformacijski center voznikom svetuje, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme. Na cestah so tudi plužne in posipne skupine.

Deli s prijatelji