SREČKO

Plačal le 10 centov

Objavljeno 26. avgust 2011 22.56 | Posodobljeno 26. avgust 2011 22.56 | Piše: L. K.

Že tretji konec tedna akcija Prinesi in zadeni osrečuje naše bralke in bralce

Tokrat je sreča obiskala Danijela Sidarja iz Maribora

MARIBOR … Akcija Prinesi in zadeni je v svojem tretjem tednu že navsezgodaj osrečila kopico naših bralk in bralcev. Danijel Sidar iz Maribora, zaposlen na inštitutu za rehabilitacijo invalidov, sicer tudi sam invalid pete kategorije, je že dolgoletni bralec Slovenskih novic. Odslej pa je tudi naročnik, pred mesecem dni se je namreč naročil nanje, je z nasmehom dejal. Medtem ko slovenski tiskani mediji že dlje beležijo precejšen upad naročnikov, so Slovenske novice najsvetlejši primer v naši medijski krajini.

Zjutraj v Tuš


Tokrat je bil za 61-letnega Danijela nasploh svetel dan. Že tako je poln radosti podoživljal zadnji uspeh mariborskih nogometašev, njegovega Maribora, kot je glasno povedal, ko pa se je še nekoliko omotičen od srečnega razpleta v škotskem Glasgowu že zjutraj odpravil v bližnji Tuš, ni natančno vedel, ali ga je doletela še ena sreča ali ne. V voziček je vrgel paradižnik, papriko, klobase, paniranega piščanca in pri blagajni plačal deset evrov. V žepu je imel kupon z naslovnice Slovenskih novic, prodajalka pa je le malo zatem slovesno dejala: »Zadeli ste 99-odstotni popust! Plačali boste le deset centov.« Danijel je bil iskren: »Po pravici povedano sem kar malo zaklel. Če bi vedel, bi kupil veliko več!« Ampak začetna jeza je že kmalu minila; Slovenske novice so iskrenega in vedrega Danijela vendarle osrečile.

Srečnica po desetih dneh

Podobno je bilo tudi z Darinko Stariha iz Črnomlja. Invalidska upokojenka je na Novice, kot nam je izdala, naročena komaj deset dni. »Že prej sem jih dolga leta redno kupovala, ko pa sem pred dnevi pri Terni zadela blokec in svinčnik, sem se odločila, da se končno na ta časnik tudi naročim.« Sreča pa se je očitno še kar naprej drži, saj je tokrat, ko se je odpravila po vsakodnevnih opravkih (in nakupih), zadela 50-odstotni popust, namesto 25 evrov je torej plačala pol manj. Sredi najhujše poletne vročine so ji tako Slovenske novice še enkrat polepšale dan.

Deli s prijatelji