NOVA ZAPOSLITEV

Plača upokojenega kriminalista za državno podjetje skrivnost

Objavljeno 11. november 2015 16.51 | Posodobljeno 11. november 2015 16.58 | Piše: Mo. S.

Nekdanji šef preiskav NPU Robert Slodej je vodja službe za varnostni sistem in civilno obrambo pri Elesu.

Bo kriminalist Robert Slodej odvezan molčečnosti? Izvedeli bomo preihodnji teden.

LJUBLJANA – Robert Slodej, nekdanji šef preiskav Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) ima od oktobra novo službo. Čeprav se je vmes (konec leta 2014) že upokojil, je po novem zaposlen na Elesu, kjer je vodja službe za varnostni sistem in civilno obrambo.

Na Eles smo se obrnili z vprašanji glede njegove zaposlitve in dobili skope odgovore. »Družba Eles, sistemski operater prenosnega elektroenergetskega omrežja RS, ima v svoji organizacijski strukturi tudi službo za varnostni sistem in civilno obrambo. Glede na to, da je dosedanji svetovalec direktorja za področje sistemov upravljanja odšel v pokoj in ga je nadomestil dosedanji vodja službe za varnostni sistem civilno obrambo, smo v družbi Eles oktobra 2015 razpisali prosto delovno mesto za vodjo službe za varnostni sistem in civilno obrambo,« so nam odgovorili. Na razpis se je prijavilo 16 kandidatov, med katerimi so glede na delovne izkušnje izbrali Roberta Slodeja. 

Hotel je biti župan

In koliko tam zasluži vodja številnih kriminalističnih preiskav, ki se je potem neuspešno potegoval še za županski stolček v Mežici? Ta informacija ni javnega značaja, ampak osebni podatek, so nam pojasnili.

Neuspeh pri SŽ

Sicer pa se je Slodej pred zaposlitvijo na Elesu neuspešno potegoval tudi za službo na Slovenskih železnicah (SŽ). Prijavil se je na razpis za vodjo projekta za skladnost poslovanja in integritete. Kot kriminalist naj bi SŽ v preteklosti že preiskoval, in sicer v zvezi z domnevno sporno preprodajo lokomotiv iz BiH. Lani smo ga ravno v času razpisa ujeli v zaupnem pogovoru z bivšim šefom vojaške obveščevalne službe Antonom Peinkiherjem, takrat že pomočnikom direktorja Hotela in Resorta Adria Ankaran, ki naj bi mu po nekaterih namigih pomagal dobiti 'poupokojenski biznis'.

Pred kratkim pa je odjeknilo tudi, da naj bi bil iz NPU nekdo odnesel zaupne dokumente, zasežene v hišnih preiskavah, med drugim tudi v preiskavah domnevnih spornih poslov in oškodovanja NKBM. Izginil naj bi bil en prenosni disk. Kot je poročal Pop TV, naj bi na pogovor, ali o tem morda kaj ve, povabili tudi Slodeja, ki pa informacij o tem (še) ni imel.

Deli s prijatelji