HEKTOLITER

Pili ga bodo z delavci

Objavljeno 19. julij 2014 23.00 | Posodobljeno 19. julij 2014 22.59 | Piše: Boštjan Fon

Nagrajenčin oče Vincenc prvi prebere Slovenske novice, sledijo mu vsi drugi.

HRVATINI – Kolone s plavutkami in rokavčki oboroženih turistov so se valile proti Dragonji, nam pa je veselo sledilo le par okljuk po sestopu s primorske avtoceste proti Hrvatinom, kjer nas je pričakala Snežana Gaberc, simpatična nagrajenka akcije Hektoliter na dan, nekdanja poslovodkinja.

»Škoda, ker me niste izžrebali prejšnji teden, ko smo še strastno navijali ob nogometu in nas je bilo ob tekmah kar prijetna družba,« pove Snežana, ki je stiskala pesti za evropske ekipe: »Saj bi navijali za naše, pa so tokrat manjkali.« Potem dodaja: »Nič hudega, ker sem bila izžrebana po nogometnem prvenstvu. Pri nas adaptiramo hišo in bo osvežitev prišla prav tudi delavcem, ki jih bo v naslednjih dnevih zagotovo že zjutraj pričakala obilna vročina.«

Priimek Gaberc izhaja iz Prlekije, iz Veržeja. Snežana se je z možem našla na Obali. In ker je obveljala ženska beseda, tako kot se spodobi, in je primerno, je ona ostala na Obali, njen izbranec pa se je brez težav odločil za selitev. Na Slovenske novice so naročeni že nekaj let, prihajajo v hišo, kjer živijo štiri generacije, od 90-letnega pradeda Vincenca do dvomesečne pravnukinje Nine. Kot smo slišali, bo morda kaj od hektolitra ostalo za avgustovsko družinsko srečanje oziroma vrtno zabavo v čast Snežanine prve vnukinje, a pravijo, da bo zagotovo treba odposlati še kakšen kupon za našo priljubljeno nagradno igro, kjer vsak dan podelimo sto okroglih litrov osvežitve iz Pivovarn Laško in Union ter Radenske.

Prijavite se tu.


»Rada imam vrt, tam si spočijem živce, ko rovarim po zemlji, drugače pa je pri hiši precej gospodinjskih opravil. Čeprav sem v penziji, ne ostane veliko prostega časa. Morda kot upokojenec postaneš celo malo bolj počasen. Prej se je mudilo, zdaj se ne več,« pravi Snežana, ki doda, da ima samo zjutraj, ko zaliva svoje cvetlice, več kot uro dela. »Prvi, ki zjutraj vzame v roke Novice, je praded, ne moremo si ga zamisliti, da bi kavo spil brez vašega časopisa. Vzame si čas, natančno pregleda prav vsako novico, potem mu sledimo drugi. Najprej sem na vrsti jaz, potem mož in šele nato drugi.« Snežana pove, da ima zdaj čas, da izpolni nagradne kupončke. Prej jih zaradi zaposlitve in obilice dela, saj veste, da Primorke podpirajo doma več kot tri vogale, ni mogla.

 

Deli s prijatelji