NOVI ZAČETEK

Piki so rešili življenje, zdaj ji iščejo še dom

Objavljeno 21. julij 2011 17.25 | Posodobljeno 21. julij 2011 17.25 | Piše: O. B.

Preživela je, čeprav je bila na začetku aprila na robu smrti

Čaka na svojega novega junaka, ki ji bo ponudil topel dom

MURSKA SOBOTA – Ko smo v začetku letošnjega aprila predstavili žalostno zgodbo psičke Pike iz Pušče pri Murski Soboti, so redki verjeli, da bo nedolžna živalca, zanemarjena in na robu smrti, še kdaj normalno hodila. Toda anonimna prijava na pomursko društvo za zaščito živali (DZZZ) in na policijo ter človeško srce enega izmed policistov in številnih drugih ljudi dobre volje so pripomogli k temu, da lahko tri mesece pozneje Piko predstavimo v povsem drugi luči in ji skušamo pomagati najti novega lastnika, dostojnega človeka, ki zna ceniti življenje vsakega živega bitja.

Eden najhujših primerov zanemarjanja psa

To, kar so aprila obravnavali in reševali pomurski ljubitelji živali, policisti in veterinarji, je prestopalo vse meje razuma. Lastnik psa v naselju Pušča je namreč na debeli verigi pustil skoraj do smrti shirati nemočno psičko. Sreča je samo, da so mimoidoči še pravočasno poklicali DZZŽ Pomurja, ti pa naprej veterinarje in druge ustanove, tako da je psička preživela.

Ni opravičila

Pogosto so mučitelji živali tudi sami zelo zanemarjeni ljudje, velikokrat so alkoholiki, kar pa nikakor ne more biti olajševalna okoliščina. Mnogi so prepričani, da konkretni primer presega prekršek zanemarjanja živali in da bi brezčutni lastnik moral odgovarjati za kaznivo dejanje trpinčenja živali.

Želite postati Pikin junak?

Na srečo se je Pika ob skrbni negi pozdravila, se zredila in je zdaj kot prerojena. Začasno biva pri rejnikih, prav pri tistem človeku, ki jo je odvzel nevestnemu lastniku. Pika trenutno živi še s tremi pasjimi prijatelji in čaka na topel in ljubeč dom, kakršnega si zasluži.

Deli s prijatelji