PLEČNIKOV STADION

Pečečnikov projekt tone: še ena negativna odločba

Objavljeno 27. april 2013 23.00 | Posodobljeno 27. april 2013 23.00 | Piše: Mo. S.

Agencija RS za okolje je zavrnila ponovni zahtevek za izdajo okoljevarstvenega soglasja za projekt Bežigrajskega športnega parka.

Bo Pečečnikov ambiciozni projekt res padel v vodo?

LJUBLJANA – Kot kaže, Bežigrajskega športnega parka, ki naj bi nastal na razpadajočem Plečnikov stadionu, še nekaj časa ne bo, njegov investitor Joc Pečečnik pa tako bije večletni boj z državnimi organi. Zapleta se že pri dokumentaciji, in sicer je Agencija RS za okolje (Arso) v ponovnem postopku izdala zavrnilno odločbo za izdajo okoljevarstvenega soglasja za izgradnjo parka.

Soglasje prvič zavrnili po pritožbi

Že lani, 30. maja, je agencija sicer okoljevarstveno soglasje izdala, a so se »stranski udeleženci«, kot so zapisali na spletni strani Arsa, pritožili, ministrstvo za kmetijstvo in okolje pa je nato izdalo odločbo, s katero je izdano okoljevarstveno soglasje odpravilo in zadevo vrnilo v ponovni postopek.

Pomanjkljiva dokumentacija

Stranko Bežigrajski športni park, d. o. o., so nato dvakrat pozvali, naj vlogo dopolni, v Arsu pa so po pregledu dokumentacije ugotovili, da iz presoje vplivov na okolje izhaja, da stranki ni uspelo dokazati, da škodljivih posledic načrtovanega posega na okolje ne bo. Poleg tega napotkov ministrstva ni v celoti izvedla, pripomb stranskih udeležencev pa ni upoštevala.

Hrup, izkopana zemlja, vpliv na okolje ...

Med drugim niso podali celotne ocene hrupa med obratovanjem stadiona, niso ovrednotili vseh vplivov, ki so s posegom povezani, niso predložili vseh podatkov, ki se nanašajo na prevoz izkopane zemljine in drugega materiala, niso se opredelili do emisije hrupa vseh strojev, ki naj bi se uporabljali na prostem, niso podali opisa in ocene morebitnega medsebojnega učinkovanja vseh že identificiranih vplivov, niso opravili kvantitativne ocene vplivov hrupa v obdobju od II. do VII. faze gradnje in niso dopolnili presoje vplivov na okolje v delu, ki obravnava medsebojne učinke različnih vplivov na človekovo zdravje, so še zapisali na spletni strani Arso.

Deli s prijatelji