NA SLABEM GLASU

Pahorja sredi poletja zdelala angina

Objavljeno 26. avgust 2011 09.39 | Posodobljeno 26. avgust 2011 09.39 | Piše: K. K.

Športni premier se je pretekli teden bojeval z angino, za vikend je že tekel

Včeraj je bil še hripav. Posledica prebolene angine

LJUBLJANA – Pasje vroče poletje letos ni prizaneslo niti predsedniku vlade Borutu Pahorju. Ob vseh težavah s koalicijskimi partnerji in z ministri, ki jih je v vladi vedno manj, ga je pred dnevi udarila še angina. Ali je premierja zdelala klima v vladnih prostorih ali je bilo nakopičenih težav na vseh frontah enostavno preveč zanj, nam ni uspelo izvedeti.

Zdravnik in tek

Da je šlo za angino, nam je potrdila tudi Pahorjeva predstavnica za stike z javnostmi Špela Vovk, ki smo jo po včerajšnjem vladnem zasedanju spraševali, zakaj je premier tako hripav. Na vprašanje, ali je prvi minister bolezen odležal, pa je odgovorila, da je bil ves čas v službi.

Neuradno smo drugje izvedeli, da naj bi šel Pahor po pomoč tudi k zdravniku. V primerjavi s predsednikom republike Danilom Türkom, ki si ob slovenski zdravniški pomoči pomaga tudi s tujo, menda Pahorju zadostuje slovensko zdravstvo.

Potenje v prestolnici

Sicer pa naj bi premier, ki je poleti goste na slovenski in hrvaški obali zabaval s tekom po soncu v največji vročini, tudi pretekli vikend po premagani angini že obul tekaške copate. Tokrat ni šel na turistično Obalo, ampak se je potil kar v prestolnici in njeni okolici.

Deli s prijatelji