MINI VLADA

Pahor s predlogom v DZ: 14 ministrov bo kos izzivom

Objavljeno 04. julij 2011 16.17 | Posodobljeno 04. julij 2011 16.58 | Piše: T. L.

Uradno: premier Pahor DZ podal predlog za imenovanje začasnih ministrov  

Ministrica Irma Pavlinič Krebs bi spreminjala zakon o vladi: bi se premier Borut Pahor res moral razveseliti njene pobude?
LJUBLJANA – Nova slovenska vlada bo manjša in bo po novem štela le 14 članov. Premier Borut Pahor verjame, da zaradi tega ne bo nič manj učinkovita in operativna.

Zakaj znova pogrevamo zgodbo o številčnosti naše vlade? Ker je postalo uradno; premier je namreč danes v državni zbor (DZ) poslal predlog za imenovanje novih začasnih ministrov slovenske vlade, ki bodo za tri mesece prevzeli položaje namesto treh ministric stranke Zares – Irme Pavlinič Krebs, Darje Radić in Majde Širca –, ki so pretekli teden podale odstopno izjavo.

Predsednik vlade se zaveda odgovornosti vodenja vlade v zaostrenih finančnih in gospodarskih razmerah v območju evra in EU ter ocenjuje, da bo tako sestavljena vlada do nadaljnjega kos tem vprašanjem, sporočajo iz Pahorjevega kabineta.

Stara imena kot začasni ministri


Kot smo že poročali, bo gospodarsko ministrstvo namesto Radićeve vodil minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari, Širčevo bo na ministrstvu za kulturo nasledil Boštjan Žekš, minister brez listnice, odgovoren za Slovence v zamejstvu in po svetu, medtem ko bo vodenje ministrstva za javno upravo namesto Irme Pavlinič Krebs prevzel kar premier Pahor, pomagala pa mu bo generalna sekretarka vlade Helena Kamnar.
Deli s prijatelji