ODZIV

Pahor iz Dubrovnika: Volitve so legitimne

Objavljeno 15. julij 2014 00.29 | Posodobljeno 15. julij 2014 00.35 | Piše: STA, Mo. S.

Predsednik države je komentiral nedeljske parlamentarne volitve.

Borut Pahor.

LJUBLJANA, DUBROVNIK – Predsednik republike Borut Pahor je v Dubrovniku komentiral izid predčasnih parlamentarnih volitev, ki jih je po poročanju Pop TV označil kot legitimne, zmago Mira Cerarja pa kot prepričljivo. Po poročanju televizije je dejal, da za Slovenijo končno vidi luč na koncu predora ter da je treba voljo volivcev spoštovati.

Ker so bile volitve legitimne, se morajo zmagovalci in poraženci s tem sprijazniti in strinjati, je še dejal Pahor, ki slovensko politiko poziva, da mora ustvariti atmosfero sodelovanja ter da mora stopiti skupaj in delati v dobro ljudi. Po njegovem mnenju bi bilo zelo slabo za državo, če bi del poslancev blokiral delo parlamenta.

»Protesti slabi za razvoj Slovenije«

O pozivu SDS, naj gredo ljudje na ulice in protestirajo, pa je Pahor dejal, da imajo ljudje to pravico, vendar bi bilo to slabo za Slovenijo in njen razvoj. Po njegovih besedah morajo politične institucije zdaj delovati nemoteno, politiki pa morajo sodelovati. Dodal je, da mora sodelovati tudi opozicija, pa čeprav kritično.

Pahor meni še, da bi bilo pretirano pričakovati, da bi bodoči mandatar lahko uspešno opravil svoje delo, če v opoziciji ne bo imel vsaj razumevanja za svoje delo. »V primeru neke blokade pa lahko nastanejo resnejši problemi za učinkovito delo vlade, ki si ga vsi želimo,« je pojasnil.

Deli s prijatelji