KOALICIJA

Pahor brez treh dam in stranke

Objavljeno 25. junij 2011 09.27 | Posodobljeno 25. junij 2011 09.27 | Piše: D. P./STA

Rekonstrukcije vlade ni bilo, čeprav jo hoče tudi LDS

Soglasno sprejete odločitve
LJUBLJANA – Danes, 25. junija, se izteče rok, do katerega je Zares od največje koalicijske stranke SD pričakoval predloge za temeljito rekonstrukcijo vlade.

Zares v opozicijo

Če se to ne bo zgodilo, so v stranki napovedali odhod iz koalicije. SD in premier Borut Pahor rekonstrukcije nista predlagala, zato je pričakovati, da bodo v ponedeljek odstopne izjave podale vse tri ministrice Zaresa, stranka pa bo stopila v opozicijo.

»Vsi so pač sprejeli stanje, kakršno je. To pomeni, da poti nazaj ni in da bo Zares od ponedeljka dalje zunaj te koalicije in te vlade,« je jasen vodja poslanske skupine Zares Franco Juri.

Pahor brez treh dam

Iz vlade odhajajo ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, ministrica za gospodarstvo Darja Radić in ministrica za kulturo Majda Širca. Funkcije bodo verjetno opravljale še do imenovanja svojih naslednikov.

V močno okrnjeni koaliciji, ki jo je pred nekaj meseci že zapustil Desus, bosta tako ostali le še največja koalicijska stranka SD in najmanjša LDS, a se tudi ta zavzema za rekonstrukcijo vlade.

Vladanje se nadaljuje


Po (napovedanem) odhodu je bolj ali manj jasno, da Pahor ne bo odstopil, ker želi konsolidirati manjšinsko vlado, ki bo vodila državo do konca mandata ali do predčasnih volitev.
Deli s prijatelji