VOLITVE

»Pahor bo poziral, strici bodo naredili svoje«

Objavljeno 21. november 2012 13.45 | Posodobljeno 21. november 2012 13.45 | Piše: P. J.

Pravi, da so Hilda Tovšak, Simona Dimic, Mateja Duhovnik, Gordana Živčec Kalan in podobne ljubosumne nanjo.

LJUBLJANA – Kljub temu da je Martini Valenčič uspelo zbrati le deset podpisov, zaradi česar se ni mogla podati v volilni boj na predsedniških volitvah, namerava nadaljevati prebijanje na politično prizorišče. Meni, da je to, da se o nekaterih temah govori, prav njena zasluga in da je to, da ji je uspelo zbrati le deset podpisov, sramota za slovenski narod.

Krive so tudi ženske

»Še posebej so ekstremno zamočile ženske, saj hočejo biti bolj emancipirane, ko pa se na volitvah pojavi ženska, ji izkažejo le svoje ljubosumje. Tako so se najbolj uspešno emancipirale le Hilda Tovšak, Mateja Duhovnik, Gordana Živčec Kalan, Simona Dimic in podobne,« je zapisala v pismu. Po njenem mnenju so prav ženske tiste, ki so največ glasov v prvem krogu namenile Borutu Pahorju, ki ga je označila za »pobeglo-padlega vladarja, ki svojim brezumnim volivkam in volivcem ne zna povedati niti tega, kdo je uničil njegovo veličastno mesto predsednika vlade in prav tako celotno njegovo ministrsko zasedbo«.

Pahor zavrnil njeno pomoč

Prepričana je, da bo Pahor sestavil nekakšno konstrukcijo, ki bo služila tujim silam in ne Sloveniji. »Borut Pahor bo kot nekdanji maneken le poziral fotografom in snemalcem v predsedniški podobi, jasno strici iz ozadja pa bodo naredili ostalo.« Ugotovila je tudi, da si njeno programsko zasnovo in njene besede prilaščajo ostali kandidati.

Napovedala je tudi knjigo z naslovom Serijski zločinci, s katero naj bi po njenih besedah premagali zahrbtne in koristoljubne medije. V njej naj bi predstavili zločine, ki so jih storili slovenski politiki, mediji, policija in pravosodje proti Borisu Valenčiču v 30 letih. V začetku volilne kampanje sta Martina in Boris Valenčič svojo pomoč ponudila tudi Borutu Pahorju, vendar sta jo tako on kot SD »egoistično zavrnila«.

Deli s prijatelji