PREVEČ JE VEDEL

Opozarjal na tajkunov pohlep, ostal brez službe

Objavljeno 20. april 2017 21.45 | Posodobljeno 20. april 2017 22.01 | Piše: Ma. M.

Bogdan Lipovšek ne priznava nesposobnosti in krivde, ki mu jo očitajo. Zahteva 12 plač odškodnine.

LJUBLJANA – Bogdan Lipovšek, ki je skoraj četrt stoletja vodil ljubljanski prestižni Grand hotel Union, se tožari z nekdanjim delodajalcem. »Nisem nesposoben in posloval sem dobro,« trdi. Ker naj bi opozarjal na tajkunsko ravnanje lastnika ACH Hermana Rigelnika in izčrpavanje hotela, je moral oditi. 

»To je res nesmiselno, da se zdaj vlačimo po sodiščih, raje bi bil kje drugje, a ne bom pustil, da me blatijo,« je po še eni izmed obravnavi v sredo v središču Ljubljane razlagal Bogdan Lipovšek. V Grand hotelu so ga odpustili zaradi slabih poslovnih izidov in nesposobnosti.

Menedžer, hotelir in poznavalec turizma na sodišču dokazuje, da je bilo poslovanje dobro. »Sicer ne po pričakovanjih, a glede na takratne razmere v turizmu dobro,« je povedal. S svojim odvetnikom Mitjo Jeleničem Novakom sta predložila poročilo Gospodarske zbornice Slovenije o stanju v turizmu v tistih letih, medtem ko je nasprotna stran prek odvetnika Damijana Gregorca iz odvetniške pisarne Mira Senice predložila poročilo Istrabenza, ki temu nasprotuje.

Za Union ni dober, za hotel Jama pa

Potem ko je po 24 letih odletel z mesta direktorja Grand Hotela Union, Bogdan Lipovšek ne spi. Angažiral ga je Marjan Batagelj, prvi mož Postojnske jame, za obnovo hotela Jama. Zdaj pripravlja elaborat še za en hotel, še naprej pa predava tudi na različnih šolah o turizmu in hotelirstvu.

Deli s prijatelji