VESELJE IN ŽALOST

Odzivi politikov: kdo ima dolg nos in kdo slavi

Objavljeno 14. julij 2014 12.21 | Posodobljeno 14. julij 2014 10.57 | Piše: A. K.

Na družbenih omrežjih so se že oglasili številni politiki, ki so komentirali izide volitev.

LJUBLJANA – Volilna mrzlica se je v poznih urah zaključila, ko so člani zmagovitih strank nazdravljali uspehu, medtem ko so se poraženci malce hitreje razkropili, da bi preboleli boleče izide. Potem ko nedeljske volitve niso postregle z velikimi presenečenji, saj je veliki zmagovalec Miro Cerar osvojil 36 poslanskih sedežev, drugouvrščena SDS pa 21, so se na družbenih omrežjih oglasili voditelji strank in številni drugi politiki, ki so komentirali dogajanje med volitvami in po njih. Miro Cerar je ob razglasitvi neuradnih rezultatov volitev zapisal tole: 

 
Predsednik SDS Janez Janša, ki na Dobu prestaja dveletno zaporno kazen zaradi afere Patria, je v nedeljo zvečer na twitterju pojasnil, da ni glasoval po pošti in da je dal vlogo za namenski izhod na volišče, ki pa ni bila odobrena. Po izidih volitev je citiral Gandija.
Nad izidi je razočaran tudi Branko Grims
Zoran Janković je sinoči čestital Cerarju in prevzel odgovornost za izpad PS iz parlamenta. Odstop z mesta predsednika bi bila zanj najlažja poteza, a tega ne bo storil tako hitro. »Ta poraz je zame katastrofa. Lahko tudi rečemo, da je bila to le triletna avantura. Vendar se bomo najprej usedli in se dogovorili, kako naprej,« je dejal.
 
 
 

Alenka Bratušek je po razglasitvi izidov dejala, da bo njen naslednik Miro Cerar državo prevzel v bistveno boljšem stanju, kot jo je ona. »Za mlado stranko, ki je nastala pred mesecem in pol, je to dober rezultat. Hvala in pogumno naprej,« je zapisala na twitterju.

 
Deli s prijatelji