UDARNA JAMA

Odziv policije: Policist fotografira in ne meri hitrosti vozil

Objavljeno 22. julij 2014 17.45 | Posodobljeno 22. julij 2014 17.45 | Piše: A. L.

Policista, ki je škodni dogodek fotografiral, je predstojnik enote opozoril, ker ni dovolj poskrbel za svojo varnost.

CELJE, ŠKEDENJ – Na Policijski upravi Celje zanikajo, da policistka s fotografije, ki je zakrožila po družabnih omrežjih, meri hitrost vozilimage. Pojasnjujejo: »Fotografija je nastala pri obravnavi škodnega dogodka na avtocesti Celje–Maribor, na viaduktu Škedenj, ki se je zgodil 10. julija 2014 ob 16.40. Policist Postaje prometne policije Celje, ki je bil ob prijavi škodnega dogodka napoten na kraj dogodka, je fotografiral udarno jamo na avtocesti, v  kateri si je pred tem voznik poškodoval vozilo. Policist je na ograjo stopil zato, da bi lahko opravil kakovostno fotografijo dela avtoceste, na kateri je bila udarna jama.« 

Na ograjo, da bi napravil fotografije

Dodajajo, da je policist pred tem z ustreznimi znaki – prižgane modre luči na vozilu in s svetlobnim napisom – udeležence na tem delu avtoceste opozoril na dogajanje in s tem ustrezno poskrbel za njihovo varnost. »Na ograjo je stopil zgolj zato, da bi napravil fotografijo, in s tem občanu, ki je na poškodovanem vozišču poškodoval vozilo, omogočil korekten postopek,« so še izpostavili. 

O poškodbi vozišča so obvestili tudi vzdrževalce avtoceste. Policista, ki je škodni dogodek fotografiral, je predstojnik enote opozoril, ker ni dovolj poskrbel za svojo varnost, so sporočili iz PU Celje.

Deli s prijatelji