VLADNA KRIZA

Odstop vlade za Šušteršičevo ministrstvo ni problem

Objavljeno 22. januar 2013 13.10 | Posodobljeno 22. januar 2013 12.49 | Piše: STA, A. L.

V sredo popoldne na svetu stranke odločajo, ali bo Državljanska lista izstopila iz koalicije in ali bo sam odstopil kot minister.

BRUSELJ – Finančni minister Janez Šušteršič je danes v Bruslju povedal, da v primeru odločitve o odstopu s položaja ne vidi posebnih problemov pri opravljanju tekočih poslov ministrstva. Odločitev o tem in o morebitnem izstopu Državljanske liste iz koalicije bo sprejeta v sredo popoldne na svetu stranke, je še potrdil. »Kar se tiče tekočih poslov, je tako, da ustavni zakon ministru nalaga, da opravlja tekoče posle, dokler ni imenovan nekdo, ki ga zamenja. Glede tega ni kakšnih posebnih problemov,« je pojasnil Šušteršič ob prihodu na zasedanje finančnih ministrov EU v Bruslju.

V sredo pade odločitev

Na vprašanje, ali bo Državljanska lista izstopila iz koalicije in ali bo sam odstopil kot minister, pa je odgovoril, da bodo o tem odločili v sredo popoldne na svetu stranke. »O tem se bomo jutri pogovorili in potem to sporočili,« je dejal.

Potem na potezi še SLS in Desus

Danes opolnoči se sicer izteče rok, v katerem DL od premierja Janeza Janše zaradi očitkov v poročilu protikorupcijske komisije pričakuje odstop ali glasovanje o zaupnici. V nasprotnem primeru stranka napoveduje odhod iz koalicije. Obstoj v koaliciji z odstopom Janše pogojujeta tudi SLS in Desus. Janša je sicer takoj po objavi poročila napovedal, da bo s položajev predsednika SDS in premierja odstopil v primeru, če mu nezaupnico izreče svet stranke, a se to ni zgodilo.

Deli s prijatelji