GORIVA

Od danes lahko tankate tudi pri Mercatorju

Objavljeno 09. avgust 2011 13.29 | Posodobljeno 09. avgust 2011 13.29 | Piše: A. L.

Najboljši sosed je od danes lastnik bencinskih postaj 24/7

Fotografija je simbolična

LJUBLJANA – Danes je stopila v veljavo junija podpisana pogodba o strateški povezavi med družbama Mercator in En Plus. Z njo je največji slovenski trgovec postal lastnik podjetja En Plus, kamor spadajo tudi bencinski servisi 24/7.

Vse na enem mestu

»Družba Poslovni sistem Mercator s to strateško povezavo uresničuje začrtano Mercatorjevo strategijo razvoja dopolnilnih trgovskih storitev za svoje potrošnike,« so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Mercatorja. S tem so omogočili širitev svoje ponudbe dopolnilnih trgovskih storitev, in sicer s prodajo naftnih derivatov po zgledu evropskih trgovcev. Z njo pa prihaja tudi povečanje prepoznavnosti prodajnih centrov.

Ekskluzivne pravice za servise

Nakup prinaša možnost širitve poslovne mreže bencinskih servisov na obstoječe lokacije večjih Mercatorjevih trgovskih središč v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, saj je Mercator v okviru transakcije pridobil tudi ekskluzivne pravice za uporabo tehnoloških in prostorskih rešitev za umestitev bencinskih servisov na parkirišča trgovskih središč v vseh treh omenjenih državah.

Mercator in En Plus sta dogovor o strateški povezavi podpisala 24. junija. Samopostrežni bencinski servisi družbe En Plus (servisi se imenujejo 24/7) so na voljo na 18 različnih lokacijah po Sloveniji. Njihova posebnost je, da so brez zaposlenih.
Deli s prijatelji