NEPREKLICEN ODSTOP

NSi: »Za Kresalovo etika in morala ne obstajata.«

Objavljeno 10. avgust 2011 17.00 | Posodobljeno 10. avgust 2011 17.00 | Piše: P. J.

Zaradi potrditve suma koruptivnih dejanj bi morala ministrica odstopiti

»Šele, ko bodo znana vsa dejstva, bomo videli, kdo je v tej državi zlorabljal funkcijo in kdo bo moral odstopiti,« je prepričana Kresalova.
LJUBLJANA – Potem ko je računsko sodišče izdalo notranjemu ministrstvu negativno mnenje, je protikorupcijska komisija ugotovila, da so uradne osebe na MNZ v primeru najema NPU ravnale kopruptivno, so se oglasili v NSi, ki zahtevajo nepreklicen odstop ministrice Katarine Kresal.

Kresalova mora oditi

Kot so zapisali v izjavi za javnost v NSi, od ministrice pričakujejo »nepreklicen odstop«. Po njihovem mnenju si Slovenija  »za zagotavljanje pravne države ne sme privoščiti, da na funkciji ostaja ministrica, ki je obtožena korupcije
in klientelizma«. Če ministrica ne bo sama odstopila, pa pričakujejo, da jo bo odstavil premier Borut Pahor, »v nasprotnem primeru bo pravna država popolnoma poteptana in dotolčena«.

Za ministrico obstajajo druga pravila

Kljub temu da je protikorupcijska komisija ugotovila, da je šlo za korupcijo, ni predlagala njene razrešitve. NSi meni, da bi morala Kresalova odstopiti kar sama »že iz moralnih in etičnih razlogov. Ampak predsednica LDS vedno znova dokazuje, da etika in morala za njo ne obstajata in da si zakonodajo vedno razlaga po svoje, predvsem pa sebi v prid.«

Deli s prijatelji