ODZIV

NSi: Lažnivi Janković naj odstopi, kot je tudi obljubil

Objavljeno 14. februar 2013 21.10 | Posodobljeno 14. februar 2013 21.10 | Piše: A. K.

»Sem eden tistih, ki verjamemo v pravno državo,« je januarja povedal ljubljanski župan.

LJUBLJANA – Potem ko je sodišče potrdilo, da je ljubljanski župan Zoran Janković ravnal koruptivno v zvezi z nakazili KK Olimpija in RK Olimpija, zaradi česar mora plačati kazen v višini tri tisoč evrov, so se oglasili v Novi Sloveniji (NSi).

»Iz ust Zorana Jankovića smo v preteklosti slišali, da bo odstopil, če mu bodo nezakonitosti dokazane. To se je zgodilo, v kratkem pričakujem njegovo odstopno izjavo,« je dejala Mojca Kucler Dolinar, vodja svetniškega kluba NSi.

Januarja trdil drugače

»Danes lahko rečemo, ne le da je Janković skorumpiran, ampak tudi, da je lažnivec,« trdijo v svetniškem klubu NSi in ob tem navajajo njegovo januarsko izjavo. »Sem eden tistih, ki verjamemo v pravno državo. Nisem kriminalec, nisem koruptiven in vsak pridobljen evro v svojem življenju lahko in tudi sem pojasnil.«

Jankoviću je končno dokazano, da je z denarjem vseh Ljubljančanov ravnal nezakonito, pravijo. »Upamo, da še vedno verjame v pravno državo in da premore toliko doslednosti in dostojanstva, da bo županski stolček prepustil odgovornejšim – takim, ki resnično delujejo v dobro vseh meščanov,« dodaja Anton Kranjc, mestni svetnik NSi.

Deli s prijatelji