POVRŠNOST

NKBM ponudbo za odkup Delo Revije poslal Raščanu

Objavljeno 04. avgust 2011 12.39 | Posodobljeno 04. avgust 2011 12.39 | Piše: Mi. S.

Ponudbo naj bi že podpisali uradnici Nove kreditne banke Maribor

Matej Raščan

LJUBLJANA – Že pred dnevi je portal Požareport opozoril, da z dražbo blagovnih znamk Dela Revij samega sebe rešuje predsednik uprave Nove kreditne banke Maribor (NKBM), Matjaž Kovačič. Z milijonskimi krediti, ki jih je ‘podaril‘ lastniku Dela Revij, Mateju Raščanu, je namreč banka kvalitetno nasedla.

Po padcu nadzornega sveta dražba

Po padcu predsednika nadzornega sveta NKBM Danila Toplaka je Kovačič sklical dražbo, banka pa je zavezujočo ponudbo za odkup ali najem blagovnih znamk Delo Revije – ta je bila namenjena potencialnemu kupcu Salomon d.o.o. – poslala kar na naslov Mateja Raščana. Po pisanju omenjenega portala sta ponudbo že podpisali bančni uradnici Mojca Čučej in Anita Okretič.

Dolg znaša dva milijona evrov

Ljubljansko podjetje Salomon d.o.o. vodi Martin Odlazek, ki je tudi lastnik tiskarne Set Vevče, Raščan pa jim za papir in tisk revij dolguje že dva milijona evrov. Raščan naj bi se bil včeraj sestal s članom uprave NKBM Andrejem Plosom (predsednik uprave Kovačič je namreč na dopustu), vendar naj novih kreditov ne bi dobil, so še zapisali na Požareportu.

Deli s prijatelji