IGRALKA IN POLITIČARKA

»Nisem politik, sem ženska, ki ima zdravo pamet«

Objavljeno 30. marec 2014 23.25 | Posodobljeno 30. marec 2014 23.45 | Piše: Mo. S.

Violeta Tomič napoveduje pohod v Evropski parlament, če ne, pa v poslanske vrste.

Violeta Tomič.

LJUBLJANA – Med tistimi, ki kandidirajo za evropske poslance, je tudi podpredsednica stranke Demokratična stranka dela (DSD) Violeta Tomič. V politiko so jo vabile različne stranke. »Dobro vemo, da če hočeš postati direktor kakšne ustanove, moraš poznati prave ljudi. Jaz se ne grem politike na tak način,« je poudarila in dodala: »Nisem politik, sem ženska, ki ima zdravo pamet. In te zdrave pameti imam kar veliko. Zanima me, kako ljudje prisluhnejo tej preprosti zdravi pameti.«

Bori se za pravice navadnega človeka

»Naj ljudje ne nasedajo ljudem, ki se gredo politiko z veleplakatov, ker so ti plakati plačani z našim denarjem,« je še posvarila in dodala, da je videla ljudi, ki nimajo niti za hrano svojih otrok, in od takrat se bori za njihove pravice. Njena stranka zastopa delo, pravico do dela in pošteno plačilo za to delo.

Žnidaršič bolehen, vajeti v njenih rokah

Podpredsednica stranke je postala, ker je njen predsednik Franc Žnidaršič že v letih in je imel precej zdravstvenih težav. »Težko govori, jaz sem bila naprošena, da sem podpredsednica. Zgodilo se je, da sem v času kongresa prevzela vse vajeti,« je pojasnila v oddaji Požareport.

Če bo izvoljena za evropsko poslanko, bo seveda odšla v Bruselj, če ne, pa ostaja v borbi za poslansko mesto prihodnje leto na volitvah. V vsakem primeru pa se bo evropski poslanec Združene levice (DSD, TRS, IDS) delu bruseljske plače odrekel in jo reinvestiral nazaj, je še povedala. V stranki DSD bo ostala za vedno, poudarja, saj jo je začela graditi, stranka pa od nje ne zahteva, da počne nekaj, v kar ne verjame.

O Bratuškovi

In kaj meni o predsednici vlade Alenka Bratušek? »Ženska je padla v parlamentarno demokracijo, katere del je, in plava po svojih najboljših močeh v skladu s pogledi svoje stranke in svojimi svetovalci.« Kratko in jedrnato.

Deli s prijatelji