Nina Pušlar pozna skrivnost, kako posneti odlično fotografijo

Objavljeno 21. april 2017 11.30 | Posodobljeno 21. april 2017 11.31 | Piše: D. Š.

Fotografije, posnete s pametnim telefonom, so prevzele svet. To dokazuje tudi podatek, da vsako minuto po vsem svetu nastane več kot 3 milijone fotografij in skoraj 90 odstotkov jih nastane prav s pametnim telefonom. Z njimi pripovedujemo zgodbo, razkrivamo svoje želje, poti, strasti. Za vas smo pripravili nekaj trikov, s katerimi boste ustvarili krasne fotografije, ki jih boste z veseljem delili z družino in prijatelji.

Še pred nedavnim je bilo posneti dobro fotografijo intenziven in naporen proces. Najprej je bilo treba investirati v dober fotoaparat, se ga naučiti pravilno uporabljati, nato pa na računalnik namestiti program, s katerim smo fotografije lahko urejali. Po zaslugi pametnih telefonov in številnih aplikacij, ki so prišle z njimi, lahko danes visokokakovostno fotografijo posnamemo v trenutku. Pomembna prednost fotoaparata na telefonu je tudi ta, da ga imamo vedno ob sebi, zaradi česar ne zamudimo najlepših trenutkov.

Triki za popolno fotografijo

S fotografijami, posnetimi s pametnim telefonom, lovimo trenutke življenja, ki bi nam sicer pobegnili in jih ovekovečimo v obliki čudovitih fotografij in umetniških portretov. Zato se Huawei osredotoča na fotografijo, si prizadeva za popolnost in nadaljuje sodelovanje z vodilnim proizvajalcem fotoaparatov  Leico. Gradi na neverjetnem uspehu modelov Mate 9 in P9, z novim paradnim konjem P10 pa je Huawei predstavil najnovejšo dvojno kamero, izdelano v sodelovanju z Leico. Dvojna kamera Leica 2.0 je prva, ki ima natančno tehnologijo 3D-prepoznavanja obrazov, ki podrobno zaznava fotografiran obraz in poudari vsak njegov detajl.  Posebnost fotografije je, da je tudi po posneti fotografiji, lahko spreminjate osrednji fokus (funkcija refokus).

Ključnega pomena za dobro fotografijo je poleg dobre kamere tudi pravilna osvetlitev, zaradi katere bodo fotografije jasnejše in lepše. Najboljša je seveda naravna svetloba, kadar ste v zaprtem prostoru, pa odgrnite zavese in se čim bolj približajte oknu ali pa si pomagajte z umetno svetlobo. Na dobro fotografijo lahko vplivate tudi tako, da uporabite različne zorne kote ter posnetke delate od zgoraj, spodaj ali od strani ter poskrbite, da je kamera na vašem telefonu čista. Hitro se namreč zgodi, da se na njej nabere prah ali je polna prstnih odtisov. Zelo pomembna sta tudi prava kompozicija in vsebinski kontrast, pri katerem na fotografiji uporabite različne motive.

Preden se lotite fotografiranja s pametnim telefonom, pa se je dobro tudi prepričati, da je baterija polna. Huaweieva serija P slovi po dolgo trajajoči bateriji, ki izniči potrebo po stalnem živčnem pogledovanju za električnimi vtičnicami in uporabi dodatnih polnilnih baterij. V letošnjih telefonih Huawei P10, P10 Plus in P10 Lite so še dodatno izpilili rešitve, povezane z baterijo, polnjenjem in varnostjo. Pametni telefon namreč omogoča kar 15 ur gledanja videovsebin in poslušanje več kot 105 ur glasbe.

Video z Nino Pušlar

 

Vsak obraz ima svojo zgodbo

To so poudarili v kampanji 'Perfect Portrait', katere osrednja točka sta človeški obraz in dejstvo, da ima vsakdo svojo zgodbo. Video je kompilacija hitrih posnetkov različnih ljudi, z različnimi scenariji življenja, poklici in prizori upodabljajo edinstvenost med nami. Kampanja izpostavlja tudi obraz Nine Pušlar, ambasadorji pa so tudi najbolj prepoznavni slovenski fotograf Aleš Bravničar, ki bo v naslednjih mesecih deloval tudi s telefonom P10 Plus. S področja fotografije mu dela družbo tudi adrenalinski navdušenec Uroš Podlogar, s telefoni Huawei snema svoje vloge tudi najbolj znani slovenski vloger Ciril Komotar, ki vloge v celoti posname in montira na telefonu. V naslednjih mesecih se bodo s telefonom P10 pohvalili tudi glasbenik Zlatko, modni navdušenki Ajda Sitar in Lorella Flego, oblikovalka Nina Šušnjara in televizijski voditelj in model David Urankar.

Huawei prepričal znane Slovence

Kampanja izpostavlja obraz Nine Pušlar, ki je s snemanjem v Londonu poslala del globalne TV-reklame, kar je za Slovenijo velik dosežek. Oglas si lahko ogledate na Huaweievi spletni strani.

image

Najzanimivejši slovenski vloger Ciril Komotar vse svoje vloge posname in montira na telefonih Huawei.    

Zadovoljni uporabniki znamke Huawei so tudi glasbenik Zlatko ter modni navdušenki Ajda Sitar in Lorella Flego. Osupljive popotniške fotografije, ki jih na svojih poteh posnameta Katja in Mic, ustvarjalca bloga Povsod je lepo, so prav tako narejene s telefoni Huawei.

image

Serija P se predstavi v novih barvnih kombinacijah

image

Težko pričakovani naslednik v seriji P je kombinacija čudovite strojne opreme in najnovejših napredkov na področju programske opreme. Novi pametni telefon se predstavlja v novih barvnih kombinacijah ter z novo dvojno kamero Leica različice 2.0, ki ponuja vrhunski portretni način in novo prednjo kamero Leica kamero, ki omogoča neverjetne selfije. Skupaj s telefonom Huawei P10 so predstavili tudi drugo generacijo pametne ure Huawei Watch 2 in Porsche Design Huawei Smartwatch. Ta športna ura s povezljivostjo 4G/LTE združuje inovativne tehnologije z avtentično spretnostjo izdelave ter se ponaša z atletskim, stilskim in lahkim oblikovanjem.

“Želimo navdihniti ljudi, da oživijo svet s pomočjo čudovitih fotografij. Naša izjemna nova naprava v seriji P s prebojem na področju dvojne kamere, ki smo jo zasnovali skupaj s podjetjem Leica, proslavlja umetnika v vsakem od nas, saj nam daje moč, da zajemamo izkušnje, ki oblikujejo naša življenja,” je na predstavitvi povedal Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Group. “Na podlagi neverjetnega uspeha Huawei P9 in P9 Plus smo zasnovali Huawei P10 z izjemnimi in inovativnimi novimi napredki, ki uporabnikom prinašajo izkušnjo močne naprave.”

Kamera, barve, procesor in baterija

Huawei P10 je prikaz Huaweieve stalne predanosti h postavljanju novih standardov na področju zmogljivosti in navdihovanju kreativnega izražanja. Glavni atributi novega telefona so:

·         Leicina dvojna kamera 2.0 za Huawei P10 ter Leicina dvojna kamera 2.0 Pro Edition za telefon Huawei P10 Plus, ki se ponaša z artističnim načinom za portrete z natančno 3D-prepoznavo obraza, dinamično osvetljitvijo, obogatenimi portreti, naravnim učinkom bokeh in Huaweievim hibridnim zumom ter prvo prednjo kamero Leica z novim, večjim senzorjem in večjo zaslonko za osupljive selfije;

·         trendovske barve in oblikovanje in t. i. obdelavo Hyper Diamond-cut ter barvne variante, ki so nastale v medindustrijskem sodelovanju s Pantonom;

·         procesor Kirin 960, Huawei Ultra Memory in novi uporabniški vmesnik EMUI 5.1 z vodilnim sistemom anten 4×4 LTE MIMO ter sistemom anten 2×2 Wi-Fi MIMO za neprekosljivo zmogljivost.

Umetniški fotografski studio v tvojih rokah

image

Predstavitev Leicine dvojne kamere v različici 2.0 na zadnji strani in prednje Leicine kamere v novem telefonu Huawei P10 pomeni, da lahko potrošniki raziskujejo celotni spekter portretne fotografije. Z 12 milijonov točk velikim RGB-senzorjem in 20 milijonov točk velikim monokromatskim senzorjem ter izboljšanimi algoritmi ima Huawei P10 vrhunske tehnične in umetniške fotografske lastnosti.

Obe napravi se ponašata z možnostjo zameglitve ozadja za monokromatske in barvne fotografije. S pomočjo algoritma za zaznavanje globinske ostrine se v ostrih delih poudarita ostrina in barva, medtem ko zamegljeni deli ostanejo neostri. Huawei P10 se ponaša z drugo generacijo dvojne kamere Leica. Ta prinaša nove leče Leica, ki imajo zaslonko f/1.8.

V sodelovanju s podjetjem GoPro Huawei P10 prinaša t. i. funkcijo Highlits, ki iz zajetih fotografij sestavi fotografski album na podlagi ljudi, krajev ali dogodkov ter ustvarja videozgodbe na podlagi bogatih predlog z naprednimi možnostmi urejanja, ki temeljijo na integraciji aplikacije GoPro Quik.

Deli s prijatelji