ŽALOSTNO

Ni upihnil niti prve svečke

Objavljeno 24. avgust 2011 21.26 | Posodobljeno 25. avgust 2011 00.05 | Piše: Vladimir Jerman

Dva meseca po okužbi vodovoda Loške doline je umrl še ne enoletni malček

Zdravniško pomoč so iskali tudi Podložani
VRHNIKA PRI LOŽU – Pod 1140 metrov visoko Racno goro ob vzhodnem robu Loškega polja na obeh straneh gornjega toka reke Veliki Obrh leži vas Vrhnika. Ta je v starih časih slovela po žitnih mlinih in lesnih žagah. Nasploh je vsa občina Loška dolina s sedežem v Starem trgu pri Ložu ohranila veliko idiličnosti še do danes, odslikava jo tudi poetično poimenovanje za deželo ostrnic.

Žal jo je v letošnji pozni pomladi nepopravljivo omadeževala zastrupitev vodovodnega sistema z bakterijo E. coli. Po uradnih podatkih je zaradi driske in drugih posledic zastrupitve več kot 200 ljudi moralo k zdravniku. Med ljudmi smo celo slišali, da naj bi bilo okuženih celo 500 posameznikov. Pa ostanimo pri uradnem podatku – tudi to je nedopustno. Tem bolj, ker je bakterija najbolj prizadela dojenčke in malčke. Po približno dvomesečnem zdravljenju je še ne leto dni star deček umrl na ljubljanski pediatrični kliniki.

Starši jočejo, policisti iščejo

Siromaček je umrl nekaj dni prej, preden bi na torti upihnil prvo svečko.

Mamo in očeta, babico in dedka je sinkova oziroma vnučkova smrt tako prizadela, da so jim solze globoke, neutolažljive žalosti vzele dar govora. Spremljanje otrokovega mučnega preživitvenega boja, ko je nazadnje zmagala smrt in ne življenje, jim je o tej temi vzelo moč besede. Najbrž še za dolgo.

Policisti so povedali, da preiskujejo otrokovo smrt. Najverjetneje je umrl zaradi okužbe z vodo, čeprav uradni vzrok smrti menda še ni bil potrjen.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Grozljivo nalaganje krivde
Deli s prijatelji