ŽUGAJO VLADI

Nezadovoljstvo vse večje: policisti napovedali stavko

Objavljeno 21. december 2017 13.52 | Posodobljeno 21. december 2017 13.52 | Piše: P. Pa.

Prepričani so, da je vlada kršila stavkovni sporazum iz lanskega leta z aneksom h kolektivni pogodbi za državno upravo.

LJUBLJANA – Policijska sindikata sta napovedala začetek stavke zaposlenih v policiji in na ministrstvu za notranje zadeve za 12. februar ob 7. uri. V sindikatih so med drugim prepričani, da je vlada kršila stavkovni sporazum iz lanskega leta z aneksom h kolektivni pogodbi za državno upravo, s katerim se odpravljajo anomalije.

Po mnenju policijskih sindikatov je vlada namreč z omenjenim aneksom, ki ga je s predstavniki sindikatov podpisala poleti po pogajanjih o odpravi plačnih anomalij, enostransko posegla v pravice in vzpostavljena razmerja, dogovorjena s sporazumom.

Kot so prepričani, je stavka »ostala edini način za uveljavitev pravic zaposlenih, ki jih je vlada z nezakonitim, s prikritim in z manipulativnim ravnanjem v okviru pogajanj za sklenitev aneksa h kolektivni pogodbi za državno upravo, uprave pravosodnih organov in uprave samoupravnih lokalnih skupnosti v celoti izničila«.

Predstavniki Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije bodo podrobnosti o napovedani stavki predstavili na petkovi novinarski konferenci. Kot je razvidno iz dopisa o napovedi stavke, ki ga je Policijski sindikat Slovenije že posredoval vladi in medijem – Sindikat policistov Slovenije naj bi enak dopis poslal med današnjim dnem –, se stavkovne zahteve vežejo na lani podpisani stavkovni sporazum.

Policisti bodo, kot so navedli, v času stavke zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanje mednarodnih obveznosti, ter pravočasno, učinkovito in v skladu z navodili nadrejenih dosledno opravljali naloge policije iz zakona o organiziranosti in delu v policiji.

Deli s prijatelji