BEGUNSKA KRIZA

»Ne vemo, kaj nas čaka. Med prebežniki so lahko tudi teroristi«

Objavljeno 31. oktober 2015 20.32 | Posodobljeno 31. oktober 2015 20.47 | Piše: STA, M. U.
Ključne besede: prebežniki

V Slovenijo je do 18. ure vstopilo 4258 oseb, medtem v Špilju protest proti migrantom.

Foto: Oste Bakal

LJUBLJANA – Tudi danes je v Slovenijo vstopilo več tisoč migrantov, ki so jih prepeljali v nastanitvene centre v notranjosti države, precej pa jih je tudi nadaljevalo pot proti Avstriji. Še vedno je najbolj obremenjen Šentilj, kjer se je danes na avstrijski strani, v Špilju, na protestnem shodu proti prehajanju migrantov preko meje zbralo več sto ljudi.

Protestni shod proti vsakodnevnemu prehajanju slovensko-avstrijske meje tisočev migrantov je bil po besedah enega od vodij protesta Thomasa Kirschnerja namenjen nasprotovanju sedanjega dogajanja, ki moti vsakdanje življenje ljudi ob meji. »Ne vemo, kaj nas čaka. Med prebežniki so lahko tudi teroristi. Mi ne nasprotujemo prihodu ubogih otrok in ostalih, ki jim je treba pomagati, a ne vemo, zakaj bi morala odgovornost za to prevzeti samo Nemčija in Avstrija,« je dejal Kirschner.
Sicer pa se je v Špilju zbrala tudi manjša skupina ljudi, ki so protestirali proti rasizmu in je beguncem zaželela dobrodošlico v Avstriji.

V Slovenijo je sicer danes do 18. ure vstopilo 4258 oseb, iz države pa jih je v Avstrijo odšlo 5441. Ob 18. uri je bilo v sprejemnem centru livarna v Dobovi 261 oseb, v Brežicah pa tri. V nastanitvenem centru Šentilj je bilo 2635 oseb, kažejo podatki s spletne strani policije. Skupno je v državo v drugem begunskem valu prišlo že več kot 114.000 ljudi.

Deli s prijatelji