MNENJE

Našim politikom: Otročički, ste vi normalni?

Objavljeno 17. januar 2013 18.24 | Posodobljeno 17. januar 2013 18.24 | Piše: Mo. S.

»Kaj pa mislite, da vam bo rekel Herman Van Rompuy? ‘O, ubogi Janez, res si ubožček, a boš robec? Boš bombonček?‘ Ali kaj? Pa saj niste normalni!«

Ekonomist Jože P. Damijan.

LJUBLJANA – Kriza koalicije z Janezom Janšo na čelu močno odmeva tudi zunaj slovenskih meja, za to pa sproti skrbijo tudi naši politiki sami. S pismi, v katerih tako ali drugače komentirajo zdaj že zloglasno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), so namreč zasuli evropske institucije in njihove funkcionarje, zadnje v tej vrsti pa je tisto s podpisi evropskih poslancev Romane Jordan, Milana Zvera, Zofije Mazej Kukovič in Lojzeta Peterleta, ki so ga naslovili na predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya.

»Pa kaj je z vami, otročički?«

Ekonomista Jožeta P. Damijana ta položaj spominja na mladost, ko so se otroci igrali in se vmes kdaj tudi sporekli, nato pa hiteli vsak po svojo zaščito oziroma, po domače rečeno, tožarit.

Samo sramoto nam delate v svetu. Dejansko bi vas moral nekdo kot otroke čez kolena in pošteno našeškati. 
Jože P. Damijan

»Pa kaj je z vami, otročički?« se zato vprašuje v zadnjih dneh. »In zdaj gledam te naše politike, ki jih občasno dobijo po nosu (in to ne od sovrstnikov, pač pa od uradne institucije države) in nato s krvavim noskom tečejo k stričkom v Bruselj in tožarijo. Pa, otročički, a ste normalni?! Kaj se imate tožariti zunaj države?! Rešite svoje težave z institucijami pravne države tam, kjer se to počne – doma!«

Naj odrastejo

»Kaj pa mislite, da vam bo rekel Herman Van Rompuy? 'O, ubogi Janez, res si ubožček, a boš robec? Boš bombonček?' Ali kaj? Pa saj niste normalni!« še razmišlja in se huduje v svojem blogu, politikom pa svetuje, naj že enkrat odrastejo in se obnašajo kot zreli ljudje, če jim že politične modrosti manjka.

Deli s prijatelji