PRITISKI

Nasilni koroški policisti?

Objavljeno 04. julij 2011 15.52 | Posodobljeno 04. julij 2011 17.48 | Piše: Ba. P.

Koroški policisti naj bi izvajali pritiske

Natalija Markač iz svetovalnice Akcija!
RAVNE NA KOROŠKEM – Policisti Policijske postaje Ravne so dobili navodila, »da nas morajo vsak dan (!!!) nadzorovati, nadlegovati in ‘pritiskati‘. Nekateri policisti se s tem ne strinjajo, nekateri pa to z veseljem opravljajo«.

Tako je na svojem profilu na facebooku zapisala Natalija Markač iz Svetovalnice Akcija!, ki skupaj s psihologom Maticem Muncem zastopa interese domnevno zlorabljene koroške deklice, za katero je izginila vsaka sled. Oče Boštjan, ki je še vedno v priporu, je deklico umaknil iz ogrožajočega jo okolja, saj naj bi jo bil zlorabljal dedek. Vendar pa je sodišče, kljub temu da ni niti skušalo ugotavljati, ali je bila deklica resnično spolno zlorabljena ali ne, punčko preprosto dodelilo materi in jo s tem tudi vrnilo v neposredno okoje domnevne zlorabe.

Zahvala in graja

Natalija Markač se obenem še zahvaljuje tistim policistom, ki se po njenih besedah niso prodali in pri uporabi podlih sredstev ne želijo sodelovati. »Ostalim policistom pa želim le to, da se njihovi otroci nikoli ne bi znašli v primežu zlorab in razveznih postopkov.«

Kaj odgovarja policija?

Govorili smo tudi s tiskovno predstavnico PU Celje Mileno Trbulin, ki se je najprej začudila nad težo očitkov, ki letijo na koroške policiste. Po pogovoru s tamkajšnjim kriminalistom pa nam je sporočila, da policisjka preiskava v sodelovanju s tožilstvom poteka intenzivno, podrobnsoti pa da ne bodo komentirali zaradi izjemne občutljivosti zadeve, v kateri je vpleten mladoletni otrok. »Policisti delamo na tem, da bi deklico čimprej našli,« je zajključila Trbulinova in še ododala, da o izrečenih očitkih s strani Markačeve sploh nimajo komentarja.
Deli s prijatelji