TERNA

Nagrada pod tremi hiškami

Objavljeno 01. april 2017 12.44 | Posodobljeno 01. april 2017 12.45 | Piše: Aleksander Brudar

Nada Kuhar s Terno do novega ležišča in kuhinjske posode.

Pod nalepko jo je čakal kup opreme za spalnico in kuhinjo. Foto: Igor Mali

KAMNIK – Bil je še en navaden petek, ko se je Kamničanka Nada Kuhar popoldne vrnila iz službe in se takoj odpravila za štedilnik, da bi svojima otrokoma, hčerki in sinu, ki sta še študenta, pripravila kosilo. Še pred tem je iz poštnega nabiralnika vzela pošto, med katero so bile tudi Slovenske novice, in se, da bi si malo oddahnila, lotila prebiranja. Seveda je pogledala, kaj je pod zeleno nalepko s pomladanskim motivom, ta označuje že 43. krog nagradne igre Slovenskih novic Terna.

»Po pravici povedano, nisem toliko spremljala, kakšne so nagrade v tokratnem krogu. Dvakrat pred tem sem že zadela tolažilno nagrado. Nazadnje brisačo. Tudi tokrat sem poklicala na zapisano telefonsko številko. Gospod na drugi strani me je vprašal, kakšni enaki znakci pa so bili pod nalepko. Odgovorila sem, da tri hiške. 'Ja, gospa. To pa je glavna nagrada,' mi je odgovoril. Kar nisem mogla verjeti,« nam je o petkovi sreči dejala Kuharjeva, mama treh otrok.

Nagrada, ki jo bo dobila, je res imenitna, saj obsega opremo za spalnico in kuhinjo. Ležišče Hitex, dve bambusovi odeji, vzglavnik in dve posteljnini je spalnični del, Nadina kuhinja pa je bogatejša za kuhinjski set Rosmarino s petimi kosi keramične posode, dvema steklenima pokrovkoma, tremi lesenimi pripomočki in petimi jeklenimi kuhinjskimi noži. Prav vse, nam je zagotovila presrečna nagrajenka, bodo uporabili.

Gospa se veliko suče po kuhinji, najraje pripravlja bolj vsakodnevne jedi. »Pravijo, skuhaj kaj bolj zdravega in bodo otroci to na koncu morali pojesti. Ampak to ne drži. Potem pa ti rečejo, da ne bodo jedli, in gredo ven,« nam pove sogovornica, ki je še pred nekaj leti imela svojo trgovino, a jo je morala zapreti. Ostali so dolgovi. »Iz najhujšega sem ven, tako da ni take sile,« je še povedala in še hudomušno vprašala: »Kje pa ste bili takrat, ko sem pomoč krvavo potrebovala?«

Deli s prijatelji