NI ŠE KONEC

Na vidiku nova hladna fronta, meja sneženja bo nizka

Objavljeno 22. april 2017 15.29 | Posodobljeno 22. april 2017 15.29 | Piše: Mo. S.

V četrtek bodo padavine zajele vso državo, ohladilo se bo.

Ob obilnejših padavinah bo lahko snežilo tudi po nižinah.

LJUBLJANA – Po nedavni pozabi, ki je prizadela številne vinogradnike, sadjarje in kmete, hladnega vremena še ni konec.

Danes se bo sicer ogrelo do 19 stopinj Celzija, v noči na nedeljo pa bo v notranjosti države prehodno rahlo deževalo. Nedeljsko jutro bo hladno, čez dan pa bo občasno padla kakšna kaplja dežja, lahko nastane tudi kakšna ploha.

Hladna fronta prihaja v četrtek

Če bo med vikendom še relativno milo vreme, pa se bo v prihodnjem tednu nad zahodno Evropo poglobila izrazita višinska dolina. Nad zahodnim Sredozemljem bo sredi tedna nastal plitev ciklon, ki se bo počasi pomikal prek osrednjega in severnega Sredozemlja proti Balkanu. Nad nami bo prevladoval vlažen in topel jugozahodnik.

Hladna fronta bo v četrtek prešla Slovenijo, za njo bo zapihal severovzhodnik in od zahoda se bo nad vzhodne Alpe, severni Balkan in severno Sredozemlje razširilo območje visokega zračnega tlaka. V petek bo v višinah nad nami precej hladen zrak, v soboto pa bo že dotekal toplejši, poročajo vremenoslovci Agencije RS za okolje (Arso).

To pomeni, da se bodo v sredo padavine na zahodu države okrepile in postopno zajele še del osrednje Slovenije, v četrtek pa bo deževalo povsod. Meja sneženja se bo spuščala, v petek bodo občasno še krajevne padavine, tudi ohladilo se bo.

 

Deli s prijatelji