VREMENSKA

Na Kredarici sneg, v dolini do 30 stopinj

Objavljeno 30. junij 2014 15.45 | Posodobljeno 30. junij 2014 15.45 | Piše: D. P.

Jutri bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj nastala kratkotrajna megla.

Bela odeja na Kredarici.

LJUBLJANA – Slovenija se je prebudila v mokro in deževno jutro, strele so švigale, veter pa podiral drevesa. Za nameček je na Kredarici zapadlo nekaj centimetrov snega. »To ni nikakršno presenečenje. Na Kredarici sneži tudi julija in avgusta,« pojasnjuje dežurni prognostik Brane Gregorčič.

image

Danes do 23

Dobra novica za nas v dolini pa je, da bodo popoldne padavine ponehale. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Proti večeru se bo od zahoda zjasnilo. Danes se bo ogrelo do 20 stopinj, na Primorskem do 23.

Topleje bo

Jutri bo sprva pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj nastala kratkotrajna megla. Čez dan bo več oblačnosti, mogoče bodo posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 21 do 27 stopinj. »Ta teden bo sončen, do sobote in nedelje se bo ogrelo do 30 stopinj,« nadaljuje Gregorčič. Dežja in padavin ne bo, morda pa se pojavi kaka nevihta, kar pa bo prej izjema kot pa pravilo.

V Alpah plohe

V sosednjih pokrajinah bodo padavine popoldne ponehale, zvečer se bo od zahoda zjasnilo. Jutri bo sprva pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj kratkotrajna megla. Čez dan bo nekoliko več oblačnosti, predvsem v Alpah bodo nastajale krajevne plohe. Nekoliko bo topleje.

Boljše počutje

V ponedeljek dopoldne bo splošna vremenska obremenitev oslabela in ponehala, okrepljeni pa bodo ostali nekateri bolezenski znaki, predvsem v povezavi z boleznimi dihal in obtočil ter revmatoidnim artritisom, pogostejši bodo tudi krči. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil. 

Deli s prijatelji