Predstavitvena informacija
V LEDENI VODI

Na Bledu je potonila pletna, v vodi več oseb

Objavljeno 02. februar 2018 10.34 | Posodobljeno 02. februar 2018 10.34 | Piše: P. Pa., B. F.

Namesto da bi občudovali blejske lepote, so izkusili, kako mrzlo je jezero. 

Na Blejskem jezeru je potonila pletna. Več oseb je končalo v mrzli vodi. 

BLED – Turistom, ki so se zjutraj odpravili na ogled blejskega otočka, bo današnji dan ostal v prav posebnem spominu. Namesto na otoku so namreč končali v ledenem in mrzlem jezeru.

PU Kranj poroča, da je na Blejskem jezeru ob obali potonila pletna, na kateri je bilo več oseb. O dogodku so policiste obvestili okoli 9.15.

Po prvih podatkih je po prevrnitvi plovila v vodo padlo več oseb. Nekaterim je bila nudena zdravniška pomoč, a življenje nikogar ni ogroženo. »Več podatkov bomo posredovali po zaključeni intervenciji in zbranih obvestilih,« so še dodali pri PU Kranj.

image
FOTO: B. F.

Hoteli pomagati, a povzročili kaos

Na Bledu je tudi naš dopisnik, ki mu je uspelo izvedeti, da je v mrzlem blejskem jezeru končala skupina korejskih turistov. Ob vkrcavanju na pletno sta v vodo zdrsnila turista in ob tem, ko so jima ostali hoteli priskočiti na pomoč, so vsi skočili na eno stran značilnega blejskega plovila. Pletno je zalila voda, nato pa se je skupaj s skupino turistov prevrnila.

Sledila je hitra intervencija lokalnih gasilcev in drugih služb, predvsem nujne medicinske pomoči, ki so priskočili na pomoč premraženim Korejcem.

image
FOTO: B. F.

Dopisnik je na kraju še izvedel, da je bilo pet turistov hospitaliziranih, trije izmed njih bodo zaradi hujše podhladitve potrebovali več zdravniške pomoči. Preostale turiste, ki zdravniške pomoči niso potrebovali, so namestili v znanem blejskem gostišču Mlino. Aktiviran je bil tudi Rdeči križ, ki bo premraženim in premočenim obiskovalcem Bleda dostavil nekaj suhih in svežih oblačil.

 

Deli s prijatelji