NAKUPOVANJE

Murin duh oživel v ljubljanskem BTC

Objavljeno 05. december 2015 12.24 | Posodobljeno 05. december 2015 12.24 | Piše: Aleš Kovačič

Nekdanji tehnični direktor soboške Mure in direktor podjetja Moda Mi & Lan Milan Mörec v ljubljanskem BTC odpira trgovino z oblačili dveh slovenskih blagovnih znamk.

Ime podjetja Mi & Lan je neposredno povezano s svetovnim modnim mestom Milanom, ob tem pa Mi pomeni vse zaposlene, Lan pa zdravo tkanino iz lana. Foto: Oste Bakal

LJUBLJANA – Nekdanji Murin partner, nemško podjetje Rene Lezard, ki je bilo od leta 2005 prek družbe RLS najemnik nekdanjega Murinega obrata v Gornjih Petrovcih, je lanskega oktobra lastniško izstopilo iz RLS, ki jo je prevzel Milan Mörec. Ta, kot pravi, želi skupaj s sodelavci že dobro leto uresničiti vizijo, ki je v Muri kot tehnični direktor in pozneje kot direktor družbe Mura in partnerji ni mogel.

Nova blagovna znamka

»Naša želja je, da v Sloveniji v tej modni branži nastane edinstvena slovenska modna znamka,« je o svojem poslanstvu povedal Mörec, ki v obratu v Gornjih Petrovcih, »v najbolj nerazvitem predelu Slovenije«, zaposluje 125 ljudi. Če ne bi prevzel družbe RLS in nadaljeval proizvodnje, bi verjetno prostori obrata v Gornjih Petrovcih še dolgo samevali, socialna stiska na skrajnem severovzhodu države pa bi se samo še poglobila.

Mörec, ki je skoraj vse življenje posvetil, kot pojasni, zelo zanimivi panogi, se želi z blagovno znamko Morro uveljaviti v »moški in ženski konfekciji iz naravnih tkanin«. Čeprav že izpolnjuje pogoje za upokojitev, se je po umiku Rene Lezarda vseeno odločil prevzeti RLS in nadaljevati zgodbo, za katero pravi, da ima dobre možnosti.

Nežni objem na telesu

Zavezanost odličnosti izdelka, ki ga razvija, izdeluje in prodaja, povzame z naslednjimi besedami: »Verjamem, da je kakovost v družbi najboljše tkanine takrat, ko je objem na telesu milina. Slediti valu tkanine skozi tehnološko preobrazbo, ne da bi jo poskušali spremeniti v njenih najboljših lastnostih, je izziv in privilegij.« 

Šteje le najboljše

»Sem optimist in za nas šteje le najboljše,« je zaupal in dodal, da 24. novembra v ljubljanskem BTC v prvem nadstropju Kristalne palače odpira salon dveh konfekcijskih linij Morro in Mi & Lan. »Naša ciljna skupina so ljudje, ki si želijo vrhunsko izdelanih oblek iz naravnih materialov,« še doda Mörec, ki je kot direktor družbe Moda Mi & Lan v Gornjih Petrovcih prenovil in posodobil tretjino strojne opreme, poskrbel za nov informacijski sistem in računalniški sistem za izdelavo krojnih slik, izboljšal pa je tudi preskrbo tovarne z električno energijo.

Njihov cilj je maloserijska, prilagodljiva proizvodnja kakovostnih izdelkov višjega cenovnega razreda za priznana modna imena in postopno uveljavljanje lastne blagovne znamke, čemur je namenjena nova trgovina v Ljubljani.

»Razočaran sem nad tem, kar se je zgodilo z Muro, in rad bi, da bi ljudem v Gornjih Petrovcih, ki so mi v preteklosti kaj dali, izkazano zaupanje tudi konkretno povrnil,« o sodelavcih pove Mörec.

Deli s prijatelji