EKSTREMNO

Mraz bo neusmiljen, občutek pa sibirski

Objavljeno 25. februar 2018 07.41 | Posodobljeno 25. februar 2018 16.16 | Piše: A. K.

Vse dni bo pihal neprijeten okrepljen severovzhodni veter, ki bo v kombinaciji z nizkimi temperaturami poskrbel za zelo izrazit občutek mraza.

V prihodnjih dneh bo mraz neizprosen. FOTO: Leon Vidic, Delo
LJUBLJANA – Pred nami je nekaj zelo mrzlih dni. Polarna zračna masa nas je dosegla v soboto, temperature počasi upadajo, mraz pa se bo do srede stopnjeval. Najbolj mrzlo bo v sredo zjutraj, v četrtek popoldne in petek pa bo mraz že popustil. Jutranje temperature se bodo od nedelje do torka gibale med –9 in –15 stopinjami Celzija, lokalno lahko tudi nižje, najvišje dnevne pa bodo med –5 in –10. V noči na sredo bo ozračje bolj umirjeno in v večjem delu Slovenije jasno, zato se bo temperatura hitreje spuščala, poroča spletna stran neurje.si.

Od petka temperature višje

V sredo zjutraj se bodo temperature gibale večinoma med –14 in –20, lokalno v mraziščih na Notranjskem tudi do okrog –25 stopinj Celzija. Zelo mrzlo bo tudi četrtkovo jutro, se bo pa čez dan in popoldne ogrelo do ledišča. Od petka naprej bodo temperature višje, mraz bo hitro popustil, sneg pa se bo začel čez vikend taliti.

Neusmiljen veter

Vse dni bo pihal neprijeten okrepljen severovzhodni veter, ki bo v kombinaciji z nizkimi temperaturami poskrbel za zelo izrazit občutek mraza. Ta bo ponekod po Sloveniji, predvsem v više ležečih predelih, lahko občasno znašal tudi okrog –30 stopinj Celzija. Mrzlo bo tudi na Primorskem, kjer bo pihala močna burja, vendar bodo tam temperature zraka nekoliko višje, zato občutek mraza ne bo upadel pod –20 stopinj Celzija.
Deli s prijatelji