GORIŠKA

Moto točka v Spodnji Idriji

Objavljeno 02. avgust 2010 18.12 | Posodobljeno 02. avgust 2010 18.12 | Piše: Mi. S.

Preventivna prireditev je imela med motoristi in drugimi udeleženci pozitiven odmev

Eden od organizatorjev prireditve je Motoklub OK Riders.
SPODNJA IDRIJA – Včeraj je potekala tretja letošnja preventivna prireditev za voznike enoslednih motornih vozil pod skupnim imenom »Moto točka«, ki jo je organizirala Policijska uprava Nova Gorica v sodelovanju z motoklubom OK Riders.

Policisti so tudi tokrat na posebej pripravljenem in označenem mestu skupine voznikov motornih koles in druge obiskovalce seznanjali s postopki policije v prometu ter različnim preventivnim materialom in izvedli prikaz nadzorne opreme.

Največ obiskovalcev se je preizkusilo na simulatorju varne vožnje za motorna kolesa, v okviru preventivne prireditve pa so vozniki tudi izpolnili vprašalnik, ki so ga pripravili člani motokluba OK Riders.

Tudi tokrat so poleg policistov novogoriške policijske uprave in že omenjenih članov motoristične skupine OK Riders aktivno sodelovali tudi predstavniki zavarovalnice, občine Idrija, prodajalci motoristične opreme, predstavniki lokalnega turističnoinformativnega centra iz Idrije in drugi. Zaradi boljše vidnosti v cestnem prometu so bili motoristom razdeljeni tudi odsevni brezrokavniki.

Naslednja mototočka bo 8. avgusta v kraju Boka blizu Bovca.

V zadnjih petih letih so na glavni cesti G2/102, na tako imenovani Keltiki, umrli 3 vozniki motornih koles, 14 jih je bilo huje telesno poškodovanih, 20 pa lažje. Večina teh nesreč se je zgodila v poletni turistični sezoni. Vozniki motornih koles so naši državljani in tujci, med katerimi je največ Italijanov, Avstrijcev in Nemcev. Cesta, zlasti med Idrijo in Tolminom, je nepregledna, ovinkasta in s številnimi zožitvami.
Deli s prijatelji